Pilou Asbæk om vild Nikolaj Lie Kaas-anekdote: "Han kommer til at slå mig ihjel nu"

Skuespilleren fik sig noget af et chok
Journal 64 / Når befrielsen kommer
(© Zentropa Entertainments / Journal 64 - Nordisk Film Distribution / Når befrielsen kommer)

I anledning af den biografaktuelle Når befrielsen kommer har vi haft skuespiller Pilou Asbæk i podcast-studiet til en snak om hans alsidige og succesfulde karriere.

Da snakken faldt på filmen The Whistleblower fra 2010, kom den danske stjerne med en vild historie om en oplevelse, han havde med sin gode ven og medskuespiller, Nikolaj Lie Kaas, mens de var i Bukarest.

(Du finder podcasten med Pilou Asbæk nederst i artiklen – eller på din foretrukne podcast-app (søg blot på ”kino.dk filmpodcast”)

De to skuespillere er ikke bare venner. Pilou beskriver, hvordan Nikolaj påtog sig en form for storebror-rolle over for ham, mens de var på optagelserne. Det er normalt, at man hjælper hinanden i miljøet, og at de mere erfarne skuespillere tager sig af dem, der er nye i udlandet, fortæller han.

- Nikolaj kommer til at slå mig ihjel nu, siger han med et grin og fortsætter:

- Nikolaj, jeg fortæller den kun, fordi den er sjov, og du ved, jeg elsker dig, og jeg elsker Agent, som går lige nu på TV2. Fænomenalt godt arbejde og eksekveret min ven, du er så sindssygt dygtig.

Asbæk dykker herefter ned i den specifikke oplevelse, der udspiller sig i Bukarest i 2010. En aften har de to skuespillere været på restaurant, hvor de har fået godt at spise og drikke. De tager lidt beduggede tilbage til hotellet, og klokken to om natten banker det voldsomt på Asbæks dør.  

Da han åbner døren, ser han Lie Kaas, der er helt oppe og køre, græder og hyperventilerer. Lie Kaas fortæller, at han er kommet til at slå nogen ihjel, og at der er blod ud over det hele. Det hyler Asbæk ud af den, men han reagerer alligevel rimelig fattet. 

- Så siger jeg: "Okay, prøv lige at trække vejret. Prøv og hør, jeg har ikke prøvet det her før, men nu gør vi sådan her, er du klar Nikolaj? Nu går du ind på mit værelse, så finder jeg nogle plastikposer, så begynder jeg at vaske det ned, og så tager vi den derfra". 

Asbæk fortsætter: 

- Så kigger han på mig, stopper med at græde, stopper med at hyperventilere. Så kigger han på mig, og så ryster han på hovedet og siger: "Pilou, du er jo syg i hovedet". Går tilbage, lukker døren og lægger sig til at sove. Så var jeg bare sådan lidt "… hvad var det?" Så var det en joke. 

Nikolaj Lie Kaas tog altså pis på Pilou Asbæk midt om natten i Bukarest. En vild historie som Asbæk aldrig har glemt. Han forklarer, at han har et gangster-gen, hvor han gerne vil beskytte folk, og han beskriver sig selv som en ’vennernes ven’.  

Det er ikke et øjeblik, som han nødvendigvis er stolt af, men danskeren kan i hvert fald fortælle historien med et glimt i øjet den dag i dag. 

‘Når befrielsen kommer’ kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig