Rollelisten er bekræftet: Timothée Chalamet får stjernespækket selskab i 'Dune 2'

Opdateret med ny skuespiller
Billede
(© Warner Bros. )

Vi opdaterer løbende artiklen. Senest redigeret den 13. januar 2023.

Den ikoniske Dune-fortælling baseret på Frank Herberts roman af samme navn blev et kæmpe hit, da Denis Villeneuves bud på science fiction-fortællingen landede i biografer verden over i 2021.

Nu må fans af storfilmen vente spændt på efterfølgeren, som udkommer i slutningen af 2023. Nu kan Variety berette, at både rollelisten og synopsen er på plads, ligesom filmen har påbegyndt optagelserne.

Synopsen lyder som følger:

Denne opfølger vil udforske Paul Atreides' mytiske rejse, da han forenes med Chani og frimenerne, mens han er på en hævnens krigssti mod de sammensvorne, der ødelagde hans familie. Mens han står over for et valg mellem sit livs kærlighed og det kendte univers' skæbne, bestræber han sig på at forhindre en frygtelig fremtid, som kun han kan forudse.

Ligesom første film bød på et hav af store stjerner, kommer Dune 2 ligeledes til at have både gengangere fra første film, Hollywood ikoner og nye stjerner på rollelisten. Se hele den bekræftede rolleliste herunder.

LÆS OGSÅ: Marvel-stjerne udset til vigtig rolle i 'Dune 2'

Disse vender tilbage i 'Dune 2':

Timothée Chalamet som Paul Atreides

Timothée Chalamet vender selvfølgelig tilbage i rollen som den unge hertug Paul Atreides, der nu er blevet en del af frimenerne. 'Dune 2' kommer til at fokuserer på Paul, som han stiger i graderne blandt frimenerne, hvilket resulterer i et oprør mod kejseren.

Chalamet har haft en kometkarriere siden succesen med Call Me By Your Name i 2017, hvor han blev nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle. Siden har han været med i film som Beautiful Boy, Little Women og The French Dispatch. 2023 byder ikke kun på 'Dune 2' men også den længeventede Wonka, hvor han spiller ingen ringere end Willy Wonka.

Zendaya som Chani

Zendaya vender tilbage som Chani, der får en af de bærende roller i næste film. Indtil videre har Zendaya haft en mindre men væsentlig rolle i 'Dune', men nu, hvor Paul og hans moder har tilsluttet sig frimenerne, kommer hun til at være den kvindelige hovedrolle i den kommende storfilm.

Zendaya har en lang karriere bag sig, som startede på Disney Channel, og siden bevægende hun sig over i musikkens verden. De sidste par år har hendes film- og tv-karriere til gengæld virkelig taget fart med film som den nye Spider-Man-trilogi samt den yderst populære serie 'Euphoria', som indbragte Zendaya en Emmy for Bedste Kvindelige Hovedrolle i en dramaserie.

Stellan Skarsgård som Baron Vladimir Harkonnen

Stellan Skarsgård vender tilbage som Baron Vladimir Harkonnen, der får en endnu større rolle i fortsættelsen. Der kommer nemlig flere detaljer og større fokus på Harkonnen-klanen, som hidtil har fokuseret mest på Skarsgård og Dave Bautista i rollen som håndlangeren Glossu Rabban Harkonnen.

Den folkekære svenske skuespiller Stellan Skarsgård har en lang og omfattende karriere bag sig med titler som Good Will Hunting, Mamma Mia og Thor på CV’et. Derudover har Skarsgård været med i 5 Lars von Trier-film, senest Nymphomaniac, hvor han havde en af de bærende roller. Dertil havde han hovedrollen i den prisvindende serie 'Chernobyl'.  

Rebecca Ferguson som Lady Jessica Atreides

Dermed vender også Rebecca Ferguson tilbage i efterfølgeren. Ferguson spiller moderen til Paul Atredies, Lady Jessica Atreides, som viste sig at være gravid i første film. Formentlig bliver datteren Alia Atreides, som formentlig vokser op blandt frimenerne, en stor del af filmen.

Den svenske skuespiller Rebecca Ferguson har en lang og alsidig karriere bag sig med roller i film som Girl on the Train, Doctor Sleep og så har hun haft en fast rolle i Mission Impossible-serien siden den femte film.

Javier Bardem som Stilgar

Javier Bardem spillede lederen af frimenerne, Stilgar, som kommer til at få en noget større rolle i efterfølgeren, nu hvor Paul Atreides og Lady Jessica Atreides har tilsluttet sig frimenerne. Og det må derudover også formodes, at han får en væsentlig rolle i oprøret mod kejseren.

Den populære spanske skuespiller Javier Bardem har lavet film og tv siden 1980’erne og har siden haft prominente roller i film som Vicki Cristina Barcelona, Skyfall og No Country for Old Men, som indbragte ham en Oscar for Bedste mandlige birolle.

LÆS OGSÅ: Hovedrollen til den nye Hunger Games-film er fundet

Josh Brolin som Gurney Halleck

Josh Brolin spillede militærlederen Gurney Halleck i første film, men om han vender tilbage, vides endnu ikke. Sidst vi så ham, kæmpede han mod Harkonnens hær på Arrakis, men da vi ikke så noget endegyldigt for hans karakter, forventes det, at han vender tilbage.

Den Oscar-nominerede skuespiller har en omfattende filmografi med roller i film som No Country for Old Men, True Grit, Oldboy, Sicario samt Avengers-filmene, hvor han spiller Thanos.

Charlotte Rampling som Reverend Mother Mohiam

Charlotte Rampling spillede Reverend Mother Mohiam, hvis rigtige navn er Gaius Helen Mohaim, i den første film og forventes at vende tilbage i 'Dune 2', selvom det endnu ikke er bekræftet. Mohaim overlevede i al fald første film, og da hun er kejserens sandsigerske, bør hun få en væsentlig rolle i næste film.

Den rutinerede britiske skuespiller har en lang karriere bag sig med serierne 'Dexter', 'Broadchurch' og den danske 'DNA' samt film som Melancholia, Red Sparrow, Benedetta og 45 Years, som indbragte hende Oscaren for Bedste kvindelige hovedrolle.

Dave Bautista som Glossu Rabban Harkonnen

Dave Bautista vender formentlig også tilbage som Baron Vladimir Harkonnens onde nevø og sadistiske håndlanger Glossu Rabban Harkonnen. Det er dog endnu ikke bekræftet, at han vender tilbage.

Wrestleren Dave Bautista fik sit store gennembrud i filmbranchen med Guardians of the Galaxy, hvor han spiller Drax. Siden har han været med i film som Spectre, Blade Runner 2049 og Army of the Dead.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Guardians of the Galaxy-stjerne er færdig i Marvel-universet

Nye på rollelisten til 'Dune 2':

Christopher Walken som Emperor Shaddam IV

Christopher Walken skal spille intet mindre end Emperor Shaddam IV, som er den galaktiske kejser og far til Princess Irulan Corrino. Det er kejseren, der oprindeligt sendt Atrides-familien til ørkenplaneten Arrakis, og han bliver formentlig en af filmens største karakterer.

Den ikoniske skuespiller Christopher Walken, som også gjorde sig bemærket i Fat Boy Slims musikvideo til 'Weapons of Mass Destruction', er en af de helt garvede Hollywood-legender. Walken har medvirket i film som True RomancePulp FictionCatch Me If You CanWedding CrashersSeven Psychopaths og selvfølgelig Deer Hunter, hvortil han vandt Oscaren for Bedste mandlige birolle.

Florence Pugh som Princess Irulan Corrino

Florence Pugh skal spille Princess Irulan Corrino, som er den ældste datter af kejser Shaddam IV. Hvor stor en rolle hun får i filmen er endnu usikkert, da karakteren først gør sin indtræden sent i anden halvdel af bogen.

Den britiske skuespiller Florence Pugh har haft godt gang i karrieren siden hendes første film 'Falling'. Siden har hun haft store roller i film som Lady Macbeth, Midsommar, Black Widow og Little Women, som hun blev Oscar-nomineret for. Dertil har Pugh store film på bedding som Don’t Worry Darling og Christopher Nolans Oppenheimer.

Austin Butler som Feyd-Rautha Harkonnen

Austin Butler kommer til at spille Feyd-Rautha Harkonnen, som er Baron Vladimir Harkonnens onde nevø og arving til Harkonnen-emperiet.  

Stjerneskuddet Austin Butler er et forholdsvist uskrevet blad indenfor filmverden, men siden 2019 er der kommet fart på karrieren med film som 'The Dead Don’t Die', Once Upon a Time… in Hollywood samt Elvis, hvor han spiller selveste Elvis Presley.

Léa Seydoux som Lady Margot

Den franske skuespiller Léa Seydoux skal spille Lady Margot, som er mangeårige tjener for søsterordenen Bene Gesserit. Hun besidder overnaturlige evner, og har en vigtig rolle i den kommende film. 

Den snart 38-årige skuespiller fik sit store gennembrud med filmen Adèles liv - kapitel 1 & 2, og har siden medvirket i The Lobster, The French Dispatch og David Cronenbergs nyeste film Crimes of the Future, samt James Bond-filmene Spectre og No Time to Die.

Souheila Yacoub

Souheila Yacoub som Shishakli

Shishakli er frimener fra Sietch Tabr, der hjælper Paul med en sandrytter-prøvelse. Det er en mindre rolle, men en betydningsfuld en af slagsen. Den schweiziske skuespiller med det svære navn, Souheila Yacoub, var bl.a. med i Gaspar Noés Climax fra 2018, men har sit helt store internationale gennembrud til gode. Måske det kommer med 'Dune'?

O Brother Where Art Thou?

Tim Blake Nelson

Den 58-årige Tim Blake Nelson skuespiller fra O Brother, Where Art Thou? og Old Henry er blevet castet til en endnu ukendt rolle. Flere spekulationer går på, at han skal spille karakteren Grev Fenring. Han beskrives i bogen som Kejser Shaddams eneste egentlige ven og er derfor en vigtig rolle i filmen. 

'Dune 2' får premiere den 19. oktober 2023.