Sådan blev ny dansk seriemorderfilm inspireret af 'Seven'

Julie R. Ølgaard besøger kino.dk filmpodcast
Englemageren / Julie Ølgaard
(© SF Studios)

Julie R. Ølgaard er netop nu biografaktuel med den psykologiske thriller Englemageren, der handler om en sygemeldt kriminalbetjent og hendes jagt på en sadistisk seriemorder. Og udover at have hovedrolleren er 'Englemageren' tilmed Ølgaards spillefilmsdebut som både manuskriptforfatter, producer og instruktør.

I den nyeste udgave af vores filmpodcast Spotlight har vi Julie R. Ølgaard på besøg i studiet til en snak om, hvordan man stabler en dansk seriemorderfilm på benene helt fra idé til biografpremiere og internationalt salg til over 40 lande.

Under podcasten kunne Ølgaard afsløre, at en af de helt store klassikere indenfor seriemordergenren har inspireret 'Englemageren' - nemlig Seven.

Lyt til Spotlight herunder - eller på din foretrukne podcast-app:

'Englemageren' indeholder nemlig mange klassiske genretræk, og vi spurgte derfor ind til, om der var nogle specifikke film eller serier, som havde inspireret Ølgaard:

- Vi har talt - og det er ikke fordi, jeg har fået storhedsvanvid - altså... 'Seven' er jo en af vores all time favourites

- Der var et menneske, jeg snakkede med i forbindelse med alt det her, som nævnte, at hun havde fået sådan nogle Seven-vibes fra den. Og jeg var bare sådan: "Really?! Du kan ikke sige noget vildere!"

- 'Seven' er jo efter min mening en af de vildeste film i denne her genre, man overhovedet kan lave. Og den har vi haft rigtig mange både små referencer til, men også tænkt sådan: "Kan vi tillade os det her? Det kunne de fandme godt tillade sig i 'Seven', så kan vi også!" 

'Englemageren' kan ses i biografen nu.

Hør mere om hvordan man caster en seriemorder, samarbejdet med Roland Møller og filmens chokerende slutning (uden spoilers) i podcasten.

Bliv også medlem af vores filmforum på Facebook her, hvor vi poster vores nyeste podcast-episoder og i det hele taget nørder film.