Se traileren: Danske stjerner i blodig kamp i ny storfilm

Claes Bang er en gal Kong Christian 2. i historisk actionfilm
stockholmbloodbath
(© Scanbox Entertainment)

Hvis du tilsætter en magtsyg og gal konge, en massehenrettelse og slåskampe mellem danskere og svenskere, så har du ingredienserne til den nye skandinaviske storfilm Stockholm Bloodbath Den første trailer er udkommet, og du kan se den nederst i artiklen. 

Filmen, der er baseret på historiske begivenheder, tager udgangspunkt i året 1520, hvor danske Kong Christian 2. for alt i verden vil overtage den svenske krone. Samtidig er de to søstre Freja og Anne knuste efter, at deres familie er blevet myrdet, og de sværger at tage hævn over dem der har gjort det.  

Dette får dem til at tage til Stockholm, hvor Kong Christian 2. har beordret en stor massehenrettelse. Dette kendt under navnet Det Stockholmske blodbad. Søstrene bliver herefter hvirvlet ind i de konflikter der opstår i forbindelse med dette. 

Den svenske Hollywood-instruktør Mikael Håfström er manden bag denne nye skandinaviske storfilm ’Stockholm Bloodbath’. Mikael Håfstrøm er blandt andet blevet nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film for Jan Guillou-filmatiseringen Ondskab, og har desuden vundet den svenske filmpris Guldbagge for manuskriptet til sin film 'Leva livet'. 

Filmen har flere store danske navne på rollelisten. Claes Bang, som efterhånden har haft flere store roller i blandt andet den Oscar-nominerede The Square spiller den gale Kong Christian 2, mens både navne som Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard også medvirker. Desuden har filmen også et internationalt cast, som blandt andet består af Jakob Oftebro, Sophie Cookson, Emily Beecham og Adam Pålsson.  

Filmen er på engelsk og er en action-fyldt historie om magt og hævn. Den kommer også omkring grådighed, og hvad det kan få mennesker til at gøre. Som man kan se i traileren nederst på siden, er der virkelig lagt op til det helt store blodbad. 

’Stockholm Bloodbath’ får biografpremiere den 18.januar 2024. 

Anbefalet til dig