Star Wars 7-9: Her er George Lucas' vision for den nye trilogi

Darth Maul som skurken, og Prinsesse Leia som the Chosen One
Film Image
(© Lucasfilm / Disney)

I en ny bog: ’The Star Wars Archives: 1999-2005’, fortæller George Lucas om de planer, han havde for Star Wars Episode 7, 8 og 9. Bogen handler primært om produktionen af prequel-trilogien med en visuel rejse gennem Star Wars-universet, men indeholder også et eksklusivt interview med Star Wars-skaberen.

En af de primære afsløringer, som Lucas kommer med i bogen, er, at Darth Maul, fra The Phantom Menace, ville være vendt tilbage som trilogiens hovedskurk. Han ville være blevet leder af den kriminelle underverden og have fået markant indflydelse i universet, som følge af Imperiets fald.

Maul ville ligeledes have fået en lærling, Darth Talon, som ville have rollen som hans Darth Vader. Darth Mauls tilbagevending blev teaset i Solo: A Star Wars Story, hvor han tonede frem i en lignede rolle som leder af forbrydersyndikatet ’Crimson Dawn’. Filmen underleverede i biografen, hvilket satte en eventuel fortsættelse på pause, og skurken er derfor ikke blevet udforsket mere i film.

I sequel-trilogien ville det så have været op til Carrie Fishers Prinsesse Leia at få Darth Maul ned med nakken. Ifølge Lucas ville Leia have overtaget Lukes rolle som ’the Chosen One’, og mens Luke var ude for at gendanne Jedi-ordenen, ville det være Leias mål at genetablere Republikken og skabe fred på tværs af universet.

George Lucas endte dog med at opgive sin sequel-trilogi. Udover en lille rolle som kreativ konsulent i de tidlige stadier af Disneys trilogi, så har Lucas ikke været involveret i Star Wars, siden han solgte rettighederne til Mickey Mouse-firmaet.