Star Wars-krise: Endnu en film aflyst!

Filmen skulle have været produceret af Marvel-chef Kevin Feige
'Star Wars: Rogue One'
(© 'Star Wars: Rogue One' / Lucasfilm)

Stjerneproducer og Marvel-leder Kevin Feige skulle have produceret en ny Star Wars-film med 'Loki'-skaberen Michael Waldron som manuskriptforfatter. 

Men da Feige blev spurgt ind til filmen af Entertainment Tonight under onsdagens premiere på den seneste Marvel-film 'The Marvels,' bekræftede han rygterne om, at hans Star Wars-film ikke kommer til at blive til noget alligevel. 

Det blev oprindeligt annonceret i 2019 af den tidligere kreative chef for Disney, Alan Horn, at Feige og Waldron skulle lave en Star Wars-film sammen. 

Horn sagde dengang om den nuværende præsident for Lucasfilm, Kathleen Kennedy: 

- Med afslutningen på Skywalker-sagaen forfølger Kathy en ny æra inden for Star Wars-historiefortælling, og da hun vidste, hvilken die-hard fan Kevin [Feige, red.] er, gav det mening for disse to ekstraordinære producere at arbejde på en Star Wars-film sammen.

Rygterne om filmens aflysning begyndte at svirre i april i år, da Kennedy til årets Star Wars Celebration-event på scenen fortalte om to andre Star Wars-projekter, der lige nu er i støbeskeen, men ikke nævnte Feige-produktionen med et ord. 

De to film, Kennedy nævnte til eventet, er en ny film, der handler om hovedpersonen fra Star Wars episode VII, VIII og IX, Rey, instrueret af 'Ahsoka'-seriens showrunner Dave Filoni. Og så en Jedi-film fra James Mangold, instruktøren på 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

Og her begynder situationen at blive mystisk. Til samme Star Wars Celebration-event påstod Kennedy nemlig, da hun blev spurgt ind til det, at Feige og Waldron endnu slet ikke var gået i gang med at arbejde på projektet. 

Men i 2022 udtalte Waldron ellers til Den of Geek, at han var i fuld gang med at skrive manuskriptet: 

- Det er på vej, det er rart at have lidt tid til at fokusere på det. Og det er sjovt at få lov til at lave noget, der føles frisk og originalt, og jeg er spændt på at arbejde sammen med Kevin igen og med teamet hos Lucasfilm. Og jeg elsker Star Wars. Så det er en fest.

Så hvem har ret?

Feige og Waldrons er langt fra den første Star Wars-film, som bliver aflyst efter at have været officielt annonceret. Det gælder både en Jedi-film fra 'Game of Thrones'-instruktørerne David Benioff og D.B. Weiss, filmen 'Rogue Squadron' som skulle have været instrueret af Patty Jenkins (Wonder Woman) og en film instrueret af J. D. Dillard (Devotion). 

I 2017 blev det også annonceret, at Rian Johnson (The Last Jedi, Knives Out) skulle instruere en hel ny trilogi af Star Wars-film, men der har siden været meget lidt information om de tre film, og Kennedy udtalte for nylig, at de ikke er gået i gang med at arbejde på dem endnu, fordi Johnson ifølge hende har "utroligt travlt."

Kevin Feige har produceret 'Captain Marvel 2: The Marvels' som lige nu kan ses i biografer landet over.

Anbefalet til dig