Star Wars-stjerne sagde nej til James Bond: Nu forklarer han hvorfor

Han fortryder det ikke engang
rupert-friend-anatomy-of-a-.jpg
(© Anatomy of a Scandal / Netflix)

Inden Daniel Craig blev castet som James Bond i Casino Royale fra 2006, ledte MGM Studios med lys og lygte efter den næste til at overtage Agent 007’s licence to kill, og iblandt dem var en lang række skuespillere, der var klar til at påtage sig rollen.

Det var dog kun nogle ganske få, der kom langt nok i processen til at tale med de tre nøglepersoner, nemlig producerne Barbara Broccoli og Michael G. Wilson samt casting-instruktøren Debbie McWilliams. En af disse personer har vist sig at være Rupert Friend, som siden er blevet kendt for at medvirke i bl.a. 'Homeland' og Star Wars-serien 'Obi-Wan Kenobi'.

Ligesom flere af de andre kandidater, som fx Henry Cavill, var Friend omkring 23-24 år gammel på daværende tidspunkt med kun et par filmroller til sit navn. Man endte dog med at gå med en ældre Bond i Craig, som var 37 år, da han blev hyret.

 

LÆS OGSÅ: Dansk firma skal fortælle James Bonds oprindelseshistorie

I et interview med Variety talte Friend om sin oplevelse i hele Bond-cirkusset, og hvordan han endte med at takke nej til rollen:

- Grundlæggende sagde de: "Du laver en skærmtest, og hvis det går godt, er du tilmeldt tre film, som du ikke vil kunne læse, og du vil ikke vide, hvem instruktøren er. Du er dybest set bundet til det i håndjern".

- Og pludselig tænkte jeg: "Jeg føler bare på dette tidspunkt i mit liv og min karriere, at jeg er for ung, jeg har ikke erfaringen, jeg har ikke skuespilsniveauet, og kan ikke slå de hårde slag – følelsesmæssigt, psykologisk, fysisk – som en stor Bond bør kunne". Så jeg måtte høfligt afslå.

Selvom mange unge skuespillere nok ville give deres højre arm for at kunne kalde sig James Bond, fortryder Friend ikke sit valg i dag:

- De løftede nok deres øjenbryn dengang. For at være ærlig er jeg taknemmelig for, at jeg gjorde det. For dengang kunne rollen ikke kun have overtaget mig; jeg følte, at rollen var større end mig som skuespiller eller endda som person.

- At det på en måde ville opsluge mig, og jeg kunne sænke franchisen eller i det mindste være den værste Bond, der nogensinde har levet. Og det var bare ikke en mulighed, fordi jeg elsker franchisen.

 

LÆS OGSÅ: Derfor sagde Liam Neeson nej til at spille 007: "Hun gav mig et James Bond-ultimatum"

Producer Barbara Broccoli har tidligere indikeret, at de så på yngre 007'ere tidligere, men idéen virkede ikke. Det er til dels derfor, de har gjort det klart med den nuværende Bond-casting, at de ser på skuespillere i og omkring deres tidlige og midt 30'ere.

Rubert Friend vil i næste måned blive set blandt en lang række af Hollywoods største skuespillere i Wes Andersons nye film 'Asteroid City', der har biografpremiere d. 15 juni.