Stjerneregn over ny "episk storfilm" med Leonardo DiCaprio

'Killers of the Flower Moon' kan ses i biografen nu
Killers of the Flower Moon
(© UIP / Killers of the Flower Moon)

I dag er der biografpremiere på Killers of the Flower Moon, der er mesterinstruktøren Martin Scorseses nyeste storfilm. 

Den 80-årige filmskaber, der tidligere har instrueret klassikere som Taxi Driver, Raging Bull og The Departed, er i denne film igen samlet med Robert De Niro og Leonardo DiCaprio, som begge er velkendte ansigter fra hans tidligere værker.

Det er dog første gang at disse tre filmlegender arbejder sammen om et filmprojekt, så forventningerne har været tårnhøje. 

'Killers of the Flower Moon' er blevet positivt modtaget i udlandet, og de danske anmeldere følger nu trop og uddeler roser til filmen.

Berlingske, Kristeligt Dagblad og Soundvenue har alle tildelt filmen den højeste bedømmelse med 6 ud af 6 stjerner og udtrykt stor beundring for den erfarne filminstruktør. 

I Soundvenue skriver anmelder Jakob Freudendal følgende: 

"Martin Scorsese fastslår sig som den største nulevende instruktør med en episk storfilm om racisme, kapitalisme og banal ondskab, der tvinger os til at stirre ned i afgrunden og forholde os til vores medskyld."

 

I sin overskrift til anmeldelsen i Berlingske skriver anmelder Kristian Lindberg:

"Den gamle mester får Berlingskes anmelder til at tabe underkæben. Det ville være ubærligt, hvis det ikke var så forbandet smukt."

 

Også Per Juul Carlsen fra Kristeligt Dagblad stemmer i og skriver: 

"80-årige Martin Scorsese er i topform med 'Killers of The Flower Moon' og den uudgrundelige, flertydige, selvmodsigende og komplekse hovedperson."

 

Frederik Asschenfeldt Vandrup fra Jyllands-Posten har også roser til filmen, som han uddeler 5 stjerner til: 

"Killers of the Flower Moon' er en mesters værk."

Filmen får lidt mere lunkne anmeldelser i Filmmagasinet Ekko og Børsen, der begge tildeler 'Killers of the Flower Moon' 4 ud af 6 stjerner. Michael Solgaard fra Børsen skriver:

"Filmen er vigtig, og det er en gave at se De Niro og DiCaprio sammen. Men husk, tag kun i biografen, hvis du har masser af tid."


I en anmeldelse fra filmfestivalen i Cannes, skrevet af Niels Jakob Kyhl Jørgensen fra Filmmagasinet Ekko, står der:

"Robert De Niro og Leonardo DiCaprio har mesterligt samspil i Martin Scorseses lige dele fascinerende og frustrerende western om et skammeligt glemt folkemord."

 

Endeligt giver Politikens Nanna Frank Rasmussen kun 3 stjerner til filmen og skriver: 

"Martin Scorsese har alle ingredienserne til at lave en regulært nervepirrende spændingsfilm om den hvide mands systematiske drab på indianerfolket Osage. Men mikset er et langstrakt gab af en film." 

 

'Killers of the Flower Moon' foregår i 1920'erne og handler om Osage-folket i USA, hvorfra flere medlemmer bliver myrdet under mystiske omstændigheder efter at de var blevet rige af den olie, der blev fundet under deres reservat.

Killers of the Flower Moon’ er aktuel i biografen.

Anbefalet til dig