Viggo Mortensen får rolle i ny Hollywood-film om historisk snigmord

Viggo får følgeskab af store Hollywood-stjerner
Eastern Promises
(© Eastern Promises / Focus Features)

Det er nogle store stjerner, der samles i den kommende thriller Assassination. Rollelisten byder nemlig på Viggo Mortensen samt legenderne Al Pacino og John Travolta, videre til Shia LaBeouf og Courtney Love. Det skriver Variety.

Filmen handler om snigmordet på John F. Kennedy. Den officielle synopsis lyder som følger:

- 1963. Under en afgørende retssag mod organiseret kriminalitet beordrer lederen af ​​Chicago-mafiaen mordet på præsident John F. Kennedy Jr., hvilket skaber en dødelig sammensværgelse, mens den ændrer en nations skæbne.

 

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen tilslutter sig Leonardo DiCaprio og Joaquin Phoenix i ny film

Filmen instrueres af den Oscar-nominerede manuskriptforfatter (Wag the Dog, Ronin) og instruktør (Heist, Spartan) David Mamet.

'Assassination' skrives af Mamet sammen med Nicholas Celozzi, som baserer manuskriptet på sidstnævntes grandonkel, Chicago-mafiabossen Sam Giancana, der muligvis spillede en betydelig rolle i planlægningen af mordet på Kennedy.

Tidligere forlydender om filmen indikerede, at historien vil fokusere på de 48 timer før mordet på Kennedy og her fortælle historien fra mafiaens side, hvor det altså hentydes til, at den spillede en rolle i likvideringen.

 

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen instruerer ny amerikansk western

Bag kameraet finder man ingen ringere end den Oscar-vindende fotograf Robert Elswit, der bl.a. har skudt film som There Will Be Blood, Good Night, and Good Luck, Nightcrawler, Punch-Drunk Love og Mission: Impossible - Ghost Protocol.

Thrilleren bliver præsenteret for mulige købere på dette års filmfestival i Cannes. En premieredato er derfor heller ikke fastsat endnu. Filmen er dog sat til at gå i produktion til september i Vancouver.