Vin Diesel bekræfter: Adskillige nye Fast & Furious-film er på vej

Den kvindelige spinoff er stadig planlagt
Film Image
(© UIP)

I sidste uge ræsede den 10. film i Fast & Furious-serien ind i biograferne, men filmseriens hovedrolle og producer Vin Diesel er allerede begyndt at tænke fremad.

Han kan nu bekræfte, at der er adskillige spinoff-projekter under udvikling, som skal fortsætte fortællingen efter den originale sagas afslutning.

Der har længe været en opfattelse af, at filmserien ville slutte efter den 11. film, men i kølvandet på den biografaktuelle Fast & Furious X’s udgivelse er der gået rygter om, at Diesel faktisk ikke vil afslutte den primære historie, før der er lavet en 12. film. Det er dog ikke bekræftet af filmselskabet Universel endnu.

 

LÆS OGSÅ: Hvorfor er Vin Diesel og Dwayne Johnson uvenner? Fast & Furious-dramaet forklaret

Men selvom de nummererede film i franchisen nærmer sig deres afslutning, har Diesel ikke tænkt sig at lægge den i graven. Han sagde følgende til Variety omkring filmseriens fremtid:

- Jeg begyndte at udvikle den kvindelige spinoff i 2017 sammen med en række andre spinoffs, og jo hurtigere jeg leverer finalen, jo hurtigere kan jeg sætte dem alle i søen.

Der har længe været rygter om, at en Fast & Furious-film med en eller flere kvindelige hovedroller skulle være på tegnebrættet, hvilket Diesel nu bekræfter. Adskillige af skuespillerne på rollelisten har tidligere støttet en kvindelig spinoff.

I et interview med SiriusXM i 2021 sagde Jordana Brewster, der af flere omgange har optrådt som Mia Toretto i filmene, følgende om udsigterne til en kvindelig Fast & Furious-film:

- Jeg har hørt rygterne. Jeg tror, det kunne være fantastisk. Tænk på alle de mennesker, vi kunne bringe tilbage, ikke? Vi kunne bringe Eva Mendes tilbage, som ville være utrolig at arbejde med.

- Det ville være rigtig, rigtig fedt. Så jeg kan ikke tale til selve diskussionerne bag, men jeg synes, det ville være fantastisk. Så krydser fingre.

I oktober udtrykte Universal Pictures-chef Donna Langley over for Business Insider samtidig, at hun også håbede på, at projektet blev til noget.

- Vi har så mange fantastiske kvindelige karakterer i vores franchise, og nu kan vi også tilføje Brie Larson til denne utrolige liste. Jeg ville elske at se os lave en kvindelig 'Fast'.

 

LÆS OGSÅ: Disse danskere har medvirket i Fast & Furious-filmene

Universal har allerede haft stor succes med Hobbs & Shaw, som var en spinoff om Dwayne 'The Rock' Johnson og Jason Stathams karakterer, der endte som den femte bedst indtjenende film i hele franchisen.

Der er udover den "kvindelige" film samtidig tilsyneladende uendelige muligheder for Fast & Furious-spinoffs, såsom en ny film i stil med Tokyo Drift-filmen fra 2006 eller en prequel om Jakob Toretto (John Cena) om perioden, hvor han arbejdede for Mr. Nobody. Det er dog blot spekulationer på nuværende tidspunkt.

Selvom Diesel allerede arbejder på adskillige nye spinoffs, vil de sandsynligvis blive nødt til at tage en plads på bagsædet, indtil den originale saga er afsluttet, hvilket vi stadig ikke med sikkerhed kender en tidsramme på.

Den 10. film i serien, 'Fast & Furious X', er lige nu aktuel i de danske biografer.