Wow! Der eksisterer en tre timers udgave af denne Harry Potter-film

28 magiske minutter mere
Harry Potter og De Vises Sten
(© Warner Bros.)

Vi venter i øjeblikket i spænding på, at HBO udgiver deres kommende Harry Potter-serie, som skulle ramme MAX i 2026. Mange fans glæder sig specielt til at opleve nogle af de elementer fra bøgerne, som ikke kom med i de populære film. Det viser sig dog, at nogle af netop de udeladte ting, allerede er filmet. Vi har bare ikke set dem. Endnu.

I anledning af Harry Potter og De Vises Stens 20-års jubilæum lavede Chris Columbus en række interviews. Han udtrykte bl.a. sit ønske om at lave en ny Harry Potter-film med de originale skuespillere.

I et interview The Wrap afslørede Columbus, at der eksisterer en tre timer lang udgave af den første Harry Potter-film, og han vil gerne have Warner Bros. til at udgive den.

Instruktøren fortæller, at de lavede en række visninger af den længere udgave, som "forældrene sagde var for lang, og børnene sagde var for kort". Alligevel endte Warner Bros. med at udgive filmen med en spilletid på 2 timer og 32 minutter.

28 minutter blev altså klippet ud, og en af de elementer som bl.a. blev fjernet, var karakteren Peeves – et drilsk spøgelse som hjemsøger Hogwarts - som læsere af Harry Potter-bøgerne vil kende.

Fanfavoritten Peeves blev spillet af Rik Mayall, som altså ikke fandt vej til den endelige udgave af 'Harry Potter og De Vises Sten'.

Tre timers udgaven er aldrig blevet udgivet, ikke engang i Harry Potter-udgivelsen "the Ultimate Edition", som ellers tilføjede syv minutter ekstra til den første film.

Men den forlængede version af 'Harry Potter og De Vises Sten' eksisterer (og nogle har faktisk set den!), og vi krydser vores tryllestave for, at den en dag bliver udgivet på den ene eller anden måde.