Banditten Salvatore - Francesco Rosi

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
“En fremragende film skabt af Francesco Rosi, der bruger historien om den sicilianske bandit Giuliano som anledning til at skabe et historisk, politisk og socialt dokument over en tid.”

Sådan skrev The Guardian om denne klassiker om Salvatore Giuliano var en italiensk bandeleder og guerillafører, mange måske kender fra Mario Puzos (romantiserende) roman ‘Sicilianeren’ (1984) og filmatiseringen af samme i 1987.

Giuliano blev i 1943 leder af en røverbande i bjergene omkring sin hjemby Montelepre. Giulianos bande agerede håndlangere og lejemordere for mafiaen, og han selv var leder af den sicilianske løsrivelsesbevægelse MIS’ væbnede gren, som i 1945-46 var i guerillakrig med den italienske stat.

I 1950 blev Giuliano myrdet af en fætter, men hans liv og levned er fortsat omgærdet af mystik. Det forhold ønsker Rosi ikke at ændre på med sin film.

“Giuliano er hverken en helt eller en skurk, han er et gådefuldt fravær i filmens centrum. Rosi forlener sin grove virkelighed med et lysende mysterium,” skrev avisen The Guardian.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: