Blade Runner: The Final Cut

Censur 15
07. May 2015
117 min
Warner Bros.
Blade Runner
Billede
(© Warner Bros.)
Billede
(© Warner Bros.)
4.0 / 6
Brugere (1)
5.7 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

Science fiction-klassikeren 'Blade Runner' foregår i Los Angeles i 2019, hvor genetisk konstruerede "replikanter", der ligner mennesker til forveksling, bruges som arbejdskraft på nye kolonier i rummet.

Til gengæld er de forbudt på Jorden, og skulle de alligevel finde på at komme vores vej forbi, bliver de udryddet af et særligt politi kaldet "Blade Runners".

Rick Deckard tilhører denne særlige division og bliver sat på en opgave, der består i at eliminere fire undslupne replikanter. Men missionen fører den rutinerede blade runner ned ad en vej, der ændrer hans liv for altid.

'Blade Runner' er baseret på Philip K. Dicks 'Do Androids Dream of Electric Sheep' , og romanen fra 1968 er en af de fremmeste eksponenter for neo noir.

Da filmen havde premiere i 1982, var det til en blandet modtagelse hos anmelderne og skuffende opbakning fra publikum. Siden har filmen fået klassikerstatus, ikke mindst på grund af de to redigerede versioner, hvoraf den seneste, 'The Final Cut' fra 2007, er den, der kommer tættest på Ridley Scotts oprindelige vision. (copyright: kino.dk)

'Blade Runner: The Final Cut' vises uden undertekster.

Brugernes anmeldelser

4,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: