Chaplins plejebarn (1921)

Censur Alle
68 min
Miracle Film
The Kid
Billede
(© Miracle Film)
Billede
(© Miracle Film)
6.0 / 6
Brugere (1)
6.0 / 6
Medier (1)
Bedøm selv filmen:

Stumfilmen 'Chaplins plejebarn' (The Kid) handler om en moder ude af stand til at tage sig af sin baby efterlader barnet i en bil og lægger en papirlap til ejeren om at tage sig af ham.

Da bilen imidlertid stjæles, bliver drengen smidt i en skraldespand af to skumle mænd. Chaplin finder det lille barn, og selvom han i begyndelsen ikke er meget for det, tager han drengen til sig og navngiver ham John. 

Efter fem år er Chaplins plejebarn en herlig skarnsunge, der gør sit til gang i omsætningen hos Charlie, der tjener som glarmester. Samtidig har barnets moder fået styr på livet og succes som sangerinde.

En dag finder hun et sygt barn på gaden og uvidende om, det er hendes egen søn, får hun ham hjem til Chaplin og de får tilkaldt en læge. Da denne finder ud af, at drengen ikke er Chaplins eget barn, fjerner politiet den ulykkelige knægt og skæbnen vil, at Chaplin må se sit plejebarn taget fra ham endnu en gang før den rørende slutning.

Komedien er skrevet og instueret af Charlie Chaplin, der også spiller hovedrollen, som har gjort sig gældende for mange af hans film. Tidligere har også Monsieur Verdoux fået dansk repremiere.

 

 Se traileren her

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: