Dune

Censur 11
16. Sep 2021
155 min
Warner Bros.
Dune
Billede
(© Warner Bros.)
Dune plakat
(© Warner Bros.)
5.7 / 6
Brugere (6)
4.0 / 6
Medier (7)
Bedøm selv filmen:

Science fiction-filmen 'Dune' er baseret på Frank Herberts roman (på dansk ’Klit’) fra 1965, som i 1984 blev filmatiseret af David Lynch.

Hertugen Leto Atreides får foræret ørkenplaneten Arrakis af den galaktiske Kejser, og sammen med sin konkubine Jessica og søn Paul drager det adelige og godhjertede slægtsoverhoved til sit nye hjem.

Men onde kræfter lurer, og selvom planeten er fuld af universets mest dyrbare stof, det bevidsthedsudvidende krydderi melange, gemmer Arrakis ligeledes på mange farer.

Snart må den unge hertugsøn, Paul, tage sin skæbne i egne hænder for at sikre sin og familiens overlevelse.

'Dune' er for science fiction-litteraturen, hvad 'Ringenes Herre' er for fantasy: En storsælgende roman med et mangfoldigt og gennemarbejdet univsers fyldt med unikke karakterer, særlige steder og mytologi.

Canadiske Denis Villeneuve står for instruktionen i den nye filmatisering, og han har bl.a. lavet intelligent science fiction med Arrival og Blade Runner 2049.

Call Me By Your Name-skuespilleren Timothée Chalamet spiller rollen som Paul Atreides, mens også den populære Spider-Man-stjerne Zendaya har en gennemgående rolle i filmen.

Mindst én efterfølger er også på tegnebrættet, hvis der bliver givet grønt lys fra producenternes side. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

5,7

6 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: