Exposing Muybridge - CPH Photo Festi - Event

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
Eadweard James Muybridge (1830-1904) var manden, vi kender som filmens foto-tekniske faderskikkelse – ham, der fik en hest standset i luften og dermed underløbet århundreders billedæstetik, hvor hestens fire ben lå oppe under bugen simultant. Men han var meget, meget mere – en totalt ekstrem person med så meget talent og vanvid i sig, at én lang dokumentar nærmest ikke føles som nok!

Muybridge stavede sit navn på 7-8 måder og levede 7-8 liv. Fotograferede nybyggeri, Yosemite, Alaska, Mellemamerika, rigmandshuse, jernbane-PR-opgaver. Alt sammen ved hjælp af tung mekanik, endnu tungere glasplader og livsfarlige ruter.

Han var også en koldblodig jalousimorder, måske med en hjerneskade. Muybridge undslap i hvert fald mystisk nok fængselsstraf – ved at påberåbe sig sindssyge i drabsøjeblikket.

I sit sene liv blev han, qua hestebillederne, en kulturstjerne, der blev inviteret på kongelige visitter rundt omkring i Europa, hvor han optrådte som både opfinder og storyteller.

Filmen er en high-end klassisk portrætdokumentar: Her er superflotte rensede historiske fotos, man kan kigge længe på, en adræt klipperytme og ikke mindst en storstilet og sofistikeret genskabelse af shutter-optagelserne med væddeløbshesten.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: