Farven Lilla (2024)

Censur 11
18. Jan 2024
140 min
Warner Bros.
The Color Purple
Billede
(© Warner Bros.)
Farven lilla 2024 plakat
(© Warner Bros.)
4.0 / 6
Brugere (102)
3.3 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Farven Lilla' er en filmatisering af Broadway-musicalen baseret på Alice Walkers litterære klassiker af samme navn fra 1982. 

Filmen finder sted 1930’erne i Georgia, hvor Celie og Nettie vokser op med en voldelig far. Da Celie bliver tvunget ind i et ægteskab med Mister, bliver de uadskillelige søstre adskilt. Celie passer Misters hus og børn i årevis og møder sangerinden Shug Avery, som viser Celie en ny side af livet. 

Mesterinstruktøren Steven Spielberg stod bag den tidligere filmatisering The Color Purple, der i 1986 blev nomineret til hele 11 Oscars.

Denne gang er det Blitz Bazawule, som senest har instrueret Beyoncés visuelle album 'Black Is King', der sidder i instruktørstolen. 

På rollelisten finder man bl.a. Taraji P. Henson (Hidden Figures), Halle Bailey (The Little Mermaid) og Colman Domingo (Selma).

Den prisvindende danske filmfotograf, Dan Lausten, har fotograferet de ekstraordinært, smukke billeder til 'Farven Lilla'. Lausten har arbejdet i Hollywood i mange år, hvor han blandt andet blev nomineret til en Oscar for både 'The Shape of Water' og 'Nightmare Alley'. 

Brugernes anmeldelser

4,0

102 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: