The Rebellion of the Flowers - Latin - Event

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
“Kvinder fra disse oprindelige nationer i denne del af verden, der nu kaldes Argentina, har historisk set ledet forsvaret af vores territorier. Vi har før måtte møde invaderende hære – nu er det store selskaber, der skaber ødelæggelse. De myrder jorden.”

Sådan siger en af kvinderne i dokumentarfilmen ’La rebelión de las flores’ – anonymiseret af hensyn til sin sikkerhed. Hun er en af de 22, der i 2019 besatte Argentinas indenrigsministerium for at blive set og hørt.

Denne stærke og rørende dokumentar, der smukt fanger kvindernes resiliente ånd. Det er nærmest uundgåeligt at blive fanget af deres passion og kampgejst, når de fortæller om de prøvelser, de har været igennem, og hvordan kærligheden til deres familier og naturen motiverer deres aktivisme.

Kontrasterne er markante i filmen. Utæmmede landskaber med stejle bjerge, storslåede vandfald og vilde floder står i skarp kontrast til en beskidt storby, rygende fabrikker og indhegninger, der skilter med “privat område”. Den gruppe af indfødte kvinder, der er filmens omdrejningspunkt, er mødre, bedstemødre, døtre og søstre. De vasker tøj, passer børn og fodrer husdyr.

Men de er også aktivister, der dagligt kæmper en indædt kamp for at blive hørt. De tilhører forskellige grupperinger af oprindelige folk. Fælles for dem er, at de elsker deres lokalsamfund og deres land, og vil gøre alt i deres magt for at forsvare og bevare dem. Og undervejs skaber på tværs af forskellige grupperinger, aldre og positioner en fælles front og sætter fokus på solidaritet mellem mennesker og natur.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: