The Sharkcallers of Kontu - O'Rourke - Event

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
I landsbyen Kontu, et afsidesliggende hjørne af Papua Ny Guinea, findes en ældgammel tradition for at kalde på hajer. Her har nogle udvalgte de magiske kræfter til at kunne kommunikere med hajerne på en måde, så de er lettere at fange og dræbe - med de bare næver! Landsbyboerne tror også, at hajerne er bærere af deres forfædres ånder, og de udvalgte bruger dagevis på at forberede sig til det hellige ritual, som det er at fange disse majestætiske havdyr.

‘The Shark Callers of Kontu’ er lavet med en ægte feltarbejders grundighed: Australske Dennis O’Rourke lavede filmen over en periode på seks måneder, hvor han boede i Kontu. Filmen viser blandt andet, hvordan han selv blev oplært som ‘shark caller’.

Med en sjælden dialektisk sans modstiller han lokalbefolkningens ældgamle praksisser over for den vestlige kultur, der her i begyndelsen af 1980’erne for alvor er begyndt at sætte sit præg på Papua Ny Guinea. ‘The Shark Callers of Kontu’ er en rørende ode til et unikt ø-samfund i Stillehavet, hvor verden (endnu) er fortryllet.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: