USA og racisme - I, Too - Event

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
‘I, Too’ er en ny dokumentarfilm om USA, racisme og politik.

Den 6. januar 2021 belejrede væbnede oprørere den amerikanske Capitol i patriotismens navn. For nogle var det et uventet og chokerende angreb på demokratiet. For andre et ædelt forsøg på at redde en nation på randen af ??sammenbrud.

For historikeren Carol Anderson var opstanden et forudsigeligt koda efter mere end to århundreders amerikansk mytologi. Hvad sker der, spørger hun, når vi opdager, at den historie, vi lærer vores børn, består af fabler og ikke fakta, når kløften mellem skyhøj retorik og kynisk politik er for stor til at ignorere, når hvidt overherredømme får lov til at trives?

I dokumentarfilmen ’I, Too’ sætter hun sig for at kaste lys over historier, der har ført os til dette vendepunkt i amerikansk historie.

Med karakteristisk veltalenhed og skarphed minder Carol Anderson os om, at voldsomhederne på Capitol Hill den 6. januar 2021 ikke kom ud af et tomrum, men havde sin grobund i en række racebaserede massakrer, der har sat deres spor i amerikansk historie.

Hun afdækker historier, der aldrig burde være blevet glemt, og konfronterer nogle af de spøgelser, som hjemsøger amerikansk politik den dag i dag.

Det er en film, der stræber efter at indsnævre kløften mellem, hvem amerikanerne siger, de er som en nation – og hvem de faktisk er.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: