Yuli - Latinamerikansk

11. Nov 1969
Kino.dk
(© Kino.dk)
Film Image
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:
Den cubanske ‘Yuli’ er en slags omvendt ’Billy Elliot’ om en danseglad dreng fra en fattig familie, der på opfordring af sin strenge far og mod sin vilje bliver optaget på en eliteballetskole i Havana.

Yuli (kælenavn for den nulevende danser Carlos Acosta) er et kæmpe naturtalent, men han har egentlig ikke interesse for balletten, finder miljøet for fimset og vil hellere hænge ud med sine venner i slummen.

Hans bryske far er dog ikke én man bider skeer med. Faren ser det som sønnens vej ud af fattigdommen og hans mulighed for et liv med disciplin og gratis måltider hver dag. Faren får sin vilje, og drengen får en karriere inden for ballettens verden, også i store internationale kompagnier.

Yuli savner livet igennem sin familie og sine venner hjemme i Cuba, men når til tops som en af de første store solodansere med sort hud.

Filmen er udformet som en herligt følelsesfuld biopic – men indeholder nogle fint koreograferede dansescener, hvor virkelighedens Carlos Acosta i nutiden iscenesætter episoder fra sit smertelige liv.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: