Årets klammeste scene? Ny film med dansk stjerne chokerer

'Club Zero' introducerer "bevidst spisning"
Club Zero
(© Camera Film)

Ved premierevisningen af Club Zero på Cannes filmfestival sidste år fængslede en specifik scene både journalister og det øvrige publikum. Filmen er nu landet i Danmark, hvor folk kan selv opleve scenen.

'Club Zero' er seneste værk fra den østrigske instruktør Jessica Hausner og finder sted på en engelsk kostskole, hvor den nye underviser Miss Novak (Mia Wasikowska) introducerer et kursus i "bevidst spisning".

De studerendes tilgang til kurset varierer: en ønsker at udelukke kød for at gavne miljøet, en stræber efter vægttab for at forbedre sin gymnastikpræstation, en håber at forbedre sine karakterer, og en lider desværre af en spiseforstyrrelse.

Det, der begynder som en velmenende idé om at reducere madforbruget - en af de vestlige verdens store udfordringer - eskalerer gradvist til en stadig mere ekstrem afholdenhedspolitik, og samtidig begynder der at tegne sig et billede af en potentiel kult.

Skolelederen, spillet af Sidse Babett Knudsen, overser totalt de omgivende advarselstegn og må håndtere bekymrede forældre i sit dansk design-prydede kontor.

Filmens tema er en satire over ungdommens navigering i det moderne samfund og en gruppe af forældre, der fuldstændigt misforstår dem.

Scenen, som alle ved Cannes filmfestival i 2023 diskuterede, er den, hvor en af de studerende endelig indtager sin mad, kun for at opkaste den og dernæst spise det klamme, uappetitlige opkast igen, til hendes forældres store, paralyserede forfærdelse. Føj!

Ja, det er lige så ulækkert, som det lyder og totalt langt ude. Men det er netop pointen, som Haussner forsøger at fortælle. Du kan selv få syn for sagen i biografen.

'Club Zero' kan ses i biografen nu. Find dine billetter her på kino.dk.

 

Køb billetter