Alt du skal vide om 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes'

Varm op til biografturen
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
(© Nordisk Film)

Den dystopiske verden i Hunger Games-universet er klar til at vende tilbage til det store lærred med en helt ny film. Efter succesen med de tidligere Hunger Games-film, som fulgte eventyrene og overlevelseskampene for Katniss Everdeen, spillet af Jennifer Lawrence, er mange spændte på at se, hvordan historien er blevet udvidet i den nye film. 

Forsalget til filmen er startet her på kino.dk, og du kan se spilletider og købe din billet her.

I det følgende er alt, hvad du behøver at vide om den kommende The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Titel og placering: 

Den nye Hunger Games-film har titlen 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes', og den vil fortsætte med at udforske det dystre og undertrykkende univers i Panem.

Filmen er baseret på Suzanne Collins' roman af samme navn, og fungerer som en prequel til de tidligere Hunger Games-film.

Handling: 

Handlingen i ’The Ballad of Songbirds and Snakes’ udspiller sig flere årtier før begivenhederne i de tidligere film. Filmen følger en ung Coriolanus Snow, der er det sidste håb for sin slægt, den engang stolte Snow-familie, der er faldet i unåde i Capitol. Her skal det 10. Hunger Games netop til at afholdes. 

Med sit levebrød truet bliver Snow modvilligt tildelt at være mentor for Lucy Gray Baird i det 10. Hunger Games, en deltager fra det fattige Distrikt 12. Men efter Lucy Grays charme fanger publikum i Panem, ser Snow en mulighed for at ændre deres skæbne. Alt hvad han har arbejdet for, hænger i en tynd tråd, så nu slår Snow sig sammen med Lucy Gray for at ændre oddsene til deres fordel.

Kampen mellem hans instinkter for godt og ondt fører Snow ud på et kapløb mod tiden for at overleve.

Skuespillere i ’The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’:

De oprindelige film havde udover sin stærke hovedrolle i Jennifer Lawrence en imponerende række skuespillere. Den nye film følger i dette spor og har kvalitet i både de nye og mere rutinerede navne.

snow
(© Nordisk Film)

Tom Blyth som Coriolanus Snow: I filmen ’The Ballad of Songbirds and Snakes’ portrætterer Tom Blyth, kendt for sin rolle som Billy the Kid i tv-serien af samme navn, en ung Coriolanus Snow, som er hovedperson i historien. 

Man kender Snow som den snedige præsident, der ledede dødsspillene, og gentagne gange truede Katniss i sin søgen efter at undertrykke oprøret. Her blev han spillet af Donald Sutherland. Men i denne forhistorie lever hans engang velhavende familie nu i næsten fattigdom.

Coriolanus bor sammen med sin bedstemor og sin kusine Tigris, i en overdådig lejlighed i Capitol, som de ikke længere har råd til. Som filmens centrale karakter er Snow splittet mellem sin ambition og sine moralske overvejelser, mens han kæmper for at navigere i Capitols korrupte samfund.

Her går han på en prestigefyldt Capitol-skole og får tildelt en mentorposition i de kommende dødsspil. Han bliver tildelt Distrikt 12's kvindelige tribute, Lucy Gray Baird, og ser hendes måske kommende sejr som en måde at sikre sin egen fremtidige succes.

lucygray
(© Nordisk Film)

Rachel Zegler som Lucy Gray Baird: Katniss var ikke den første pige fra Distrikt 12, der gav Coriolanus Snow problemer. Rachel Zegler fra ’West Side Story’ spiller rollen som Lucy Gray Baird, den unge kvinde udvalgt til at konkurrere som Distrikt 12's kvindelige tribute i det 10. dødsspil.

Hendes forhold til Snow kaster et nyt lys på hans forhold til Katniss årtier senere. Lucy Gray er medlem af Covey, en gruppe der kom til landet før krigen. Da hendes navn bliver udtrukket ved høstfesten, reagerer hun på en måde, der overrasker alle - og overbeviser tilfældigvis Snow om, at hun langt fra er en tabt sag.

Selvom hun ikke er lige så forberedt på dødsspillene, som Katniss var, er hun klogere end de fleste forventer, og hendes og Snows forenede optræden ændrer for altid dødsspillenes dynamik.

tigris
(© Nordisk Film)

Hunter Schafer som Tigris Snow: Tigris Snow, spillet af Hunter Schafer fra Euphoria, er en af de få karakterer, der optræder både i hovedserien og forhistorien, selvom man måske ikke kan huske hende.

I ’Mockingjay’ er Tigris en allieret fra Capitol, der hjælper Katniss' hold på deres mission for at likvidere præsidenten. I ’The Ballad of Songbirds and Snakes’ afsløres det, at præsidenten er hendes fætter.

Tigris fungerer både som en fortrolig og som en modstander for Coriolanus det meste af filmen, hvor hendes medfølelse er i konflikt med hans voksende grusomhed.

josh
(© Nordisk Film)

Josh Andrés Rivera som Sejanus Plinth: Selvfølgelig er Snow ikke den eneste mentor i det 10. dødsspil. Josh Andrés Rivera, en anden tidligere stjerne fra ’West Side Story’, spiller rollen som Sejanus Plinth.

Plinth-familien er ikke født i Capitol, men har tjent deres penge under krigen. Da Sejanus er opvokset i Distrikt 2, har han et moralsk kompas, som de fleste af hans klassekammerater mangler. På trods af det udvikler han og Snow et ægte, om end lidt kontroversielt, venskab.

flickerman
(© Nordisk Film)

Jason Schwartzman som Lucretius “Lucky” Flickerman:En forgænger til Stanley Tuccis karismatiske vært, Caesar Flickerman, i de oprindelige Hunger Games-film. Jason Schwartzmans Lucky Flickerman får opgaven med at være den første vært for dødsspillene nogensinde. Det er først her i det 10. Hunger Games, at spillet bliver lavet til et decideret TV-show med vært og mentorer, i et forsøg på at gøre det underholdende og tiltrække seere hos Capitol og distrikterne.

Mens han uforvarende overvåger udviklingen af dødsspillene, bidrager han til historien med sort humor og fungerer som en tydelig indikation på, hvad Capitols samfund vil udvikle sig til.

Jason Schwartzman er kendt fra adskillige film af instruktøren Wes Anderson, senest Asteroid City.

highbottom
(© Nordisk Film)

Peter Dinklage som Casca Highbottom: Casca Highbottom er både dekan på Akademiet og manden der har opfundet dødsspillene. Han er involveret i mentorprogrammet, som Snow og hans klassekammerater deltager i - selvom han tydeligt er en skygge af den mand, han engang var. Peter Dinklage kendt fra Game of Thrones og Cyrano indtager rollen som Highbottom.

volomnia
(© Nordisk Film)

Viola Davis som Dr. Volumnia Gaul: Hvis Lucy Gray er englen på Snows skulder, så er Dr. Volumnia Gaul djævelen på den anden. Gaul, spillet af Viola Davis fra filmene ’Niceville’ og ’Fences’, er chefen for dødspillene og hjernen bag Capitols eksperimentelle våbendivision.

Tænk på Wes Bentleys Seneca Crane i ’The Hunger Games’ eller Philip Seymour Hoffmans Plutarch Heavensbee i ’Catching Fire’ - men med en meget mere fantasifuld ondskab.

Instruktør:

Instruktøren Francis Lawrence, der har instrueret nogle af de tidligere Hunger Games-film, er tilbage for at lave denne nye tilføjelse til serien. Det er dermed en mand med stor erfaring med universet, der svinger taktstokken. Lawrence har instrueret The Hunger Games: Catching Fire, samt The Hunger Games: Mockingjay-part 1 og The Hunger Games: Mockingjay-part 2.

Premieredato:

The Hunger Games: Ballad of Songbirds and Snakes’ får premiere i biografen den 16. november.

Anbefalet til dig