Dansker oplevede Christopher Reeve gå amok: "Der var dårlig stemning"

Ny dokumentarfilm om den tidligere Superman
'Village of the Damned'
(© Universal Pictures)

Skuespilleren Christopher Reeve blev uddødeliggjort, da han indtog rollen som Superman i filmen af samme navn fra 1978. Men der er meget mere til historien om den nu afdøde Hollywood-stjernes liv.

En ny dokumentar med titlen Super/Man: The Christopher Reeve Story fortæller nu skuespillerens historie. I anledning af filmens biografpremiere har vi gravet en Reeve-anekdote frem fra gemmerne.

I 1993 oplevede en dansk instruktør nemlig Christopher Reeve helt tæt på, da han besøgte optagelserne til sci-fi-gyseren 'Village of the Damned', hvor stjernen havde en central rolle som Dr. Alan Chaffee. Særligt én oplevelse stak ud for den dengang aspirerende filmskaber.

Martin Schmidt havde i 1993 endnu ikke lavet sin første spillefilm, der to år senere skulle blive gyseren Sidste time. Men i et forsøg på at blive klogere på at lave film – og komme tættere på en af sine store idoler – havde Schmidt fået kontakt til Halloween-instruktøren John Carpenter.

John Carpenter er netop manden bag kameraet på 'Village of the Damned', der er baseret på en roman og tidligere har været filmatiseret i 1960.

Martin Schmidt fortæller i vores podcast med ham fra 2022:

- Pludselig en dag i '93, faktisk lige op til at jeg så småt begyndte at skulle arbejde på 'Sidste time', så fik jeg sgu en invitation til at komme over, hvor han var i gang med at filme i det nordlige Californien - et remake af 'Village of the Damned', som ikke blev skidegod, men det var sjovt at være derovre.

- Jeg fik hilst på Superman, Christopher Reeve, og jeg oplevede, hvordan en skuespiller kan blive enormt uvenner med en instruktør. Der var virkelig dårlig stemning imellem de to.

Martin Schmidt fortæller mere:

- Christopher Reeve havde sgu sin egen holdning til tingene, og han gad altså ikke alt det, som Carpenter gjorde. På et tidspunkt blev vi bedt om at forlade settet, fordi det var tydeligt, at der var ballade. Så alle skulle ligesom ud - og så kunne de to mænd få lov til at stå og råbe og skrige ad hinanden.

Dengang 32-årige Martin Schmidt tog efterfølgende mod til sig og spurgte Halloween-instruktøren, hvad det var, han sagde til Christopher Reeve: 

- "Jeg sagde til ham: Jeg ved godt, at du vil være fucking instruktør, men nu er det altså mig, der er fucking instruktør på den her fucking film, så hvis du vil lave din egen fucking film, så kan du gøre det for dine egne fucking penge, for du gør det ikke med min fucking film." Så han pissede ligesom territoriet af.

Lyt til hele podcasten med Martin Schmidt herunder.

'Super/Man: The Christopher Reeve Story' kan ses i biograferne nu.