Den originale Star Wars-trilogi vender tilbage til danske biografer!

Filmene kan ses i en begrænset periode, men over hele landet
Star Wars
(© 20th Century Fox)

Der hersker ingen tvivl om, at den originale Star Wars-trilogi er blandt filmhistoriens mest skelsættende værker. Filmene var banebrydende for deres ramme – en episk fortælling fortalt i en galakse langt, langt borte – samt for deres visuelle udtryk.

Det er snart 50 år siden, at den første film i trilogien, Star Wars: Episode IV - A New Hope, fik premiere i 1977. Derfor stiftede mange nok først bekendtskab med Luke, Leia og Han Solo på hjemmevideo.

Men frygt ikke! Den originale trilogi vender nemlig tilbage til de danske biografer!

Billede
Star Wars: Return of the Jedi

På tværs af Danmark kan filmene opleves i en lang række biografer i november, som de er tiltænkt – nemlig på det store lærred.

Den første film, 'Star Wars: Episode IV - A New Hope', vil kunne ses lørdag og søndag den 9. og 10. november, med udvalgte biografer, der viser filmen frem til den 16. november.

I god gammeldags stil vil de to resterende film, Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back og Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi, blive vist i de følgende to weekender i uge 46 og 47. Også her har udvalgte biografer flere spilletider.

Det er altså nu, at danske biografgængere og Star Wars-fans kan opleve galaksens mest ikoniske helte i deres kamp mod den onde Sith-fyrste Palpatine og hans højre hånd, Darth Vader, på det store lærred.

Blandt de mange byer, hvor du kan se filmene, finder vi Aalborg, Aarhus, Herning, Kolding, København, Odense, Randers og Viborg m.fl.

Trilogien, som i dag er universelt anerkendt, blev i alt nomineret til 17 Oscars, hvoraf de vandt syv. Dette inkluderer ikke en særlig Special Achievement Award, som alle tre film også blev hædret med.

Udover anerkendelse fra diverse prisuddelinger og kritikere blev filmene også fanfavoritter, som verden aldrig tidligere havde oplevet.

Star Wars-universet er i dag en af verdens bedst kendte franchises, der har resulteret i flere film, serier, legetøj, samlerobjekter, bøger, tegneserier, videospil og forlystelsesparker m.m.

Der er derfor ikke nogen bedre måde at afslutte artiklen på end at ønske god fornøjelse i biografen og sige: "May the Force be with you."

Du kan finde dine biografbilletter til hele Star Wars-trilogien her på Kino.dk.