Efter 12 år: Dansk animationsfilm får endelig en opfølger

Se traileren til 'Niko og nordlysets hemmelighed'
Niko og nordlysets hemmelighed
(© Nordisk Film)

Til november er der biografpremiere på en ny animationsfilm for hele familien. Den hedder Niko og nordlysets hemmelighed. Du kan se den første trailer og plakaten for filmen nederst i artiklen.

Første gang vi mødte Niko var i 2008 med Niko og de flyvende rensdyr. Den blev fulgt op i 2012 med Niko 2 - de flyvende brødre - og nu, 12 år senere, er det tredje kapitel på vej.

Den dansk-finske film er instrueret af Kari Juusonen og Jørgen Lerdam, som begge har arbejdet på de to tidligere film.

Niko er et flyvende rensdyr med drømmen om at blive en del af julemandens Kanekorps, ligesom sin far Sprinter.

Da Niko ankommer til udvælgelsen til Kanekorpset, er den eneste anden ansøger et ukendt rensdyr ved navn Stella. De skal nu gennem nogle prøver for at se, hvem der vinder pladsen hos julemanden. 

Selvom de er konkurrenter, bliver Stella og Niko venner - og Niko viser Stella, hvor julemandens kane står gemt. Men natten før juleaften stjæler Stella kanen, så nu er selve julen i fare!

Niko må derfor ud på en farefuld færd for at genfinde kanen og redde julen. Undervejs opdager han hemmeligheder om både sin egen far og Stellas familie. Niko må således træffe nogle svære valg for at redde julen.

Stemmerne bag Julemandens Kanekorps består af velkendte danske skuespillere.

Vi møder bl.a. Niels Olsen som Nikos far Sprinter, Lue Støvelbæk som Springer og Lars Thiesgaard som Torden. 

Det er Silas Santin, der lægger stemme til Niko, mens Jasmin Addington spiller den nye karakter Stella. På rollelisten møder vi derudover Nicolaj Kopernikus, Lars Mikkelsen, Camilla Bendix, Simon Stenspil og mange flere.

Niko og nordlysets hemmelighed har biografpremiere den 7. november.

Niko og nordlysets hemmelighed