”En af de bedste ungdomsfilm i 10 år”

#kinotur på Me and Earl and the Dying Girl
Film Image
(© Angel Films)

I dag har vinderen af både juryens- og publikumsprisen på Sundance, Me and Earl and The Dying Girl, premiere.

Ungdomsdramaet handler om to aspirerende filmskaberes venskab med en ung pige, der har fået konstateret kræft.

De professionelle anmeldere har i dag rost filmen og sammenlignet den med værker som Juno, (500) Days of Summer og En flænge i himlen.

Vi ville dog gerne høre jeres mening, så #kinotur inviterede i sidste uge en gruppe brugere i biografen til gengæld for en dom.

Du kan her læse et udsnit af brugernes anmeldelser - besøg filmens profil for at læse dem alle.

Nadja (4 stjerner)
”Kan varmt anbefales! Man griner og græder og griner lidt igen, så det er lidt af en rutsjebanetur. Den vil uden tvivl få dig til at tænke lidt over din egen tilværelse...”

Helle (5 stjerner)
”Fantastisk film. Fyldt med sort humor og samtidig dybt rørende. En virkelig spændende og filmisk smuk udforskning af venskab.”

Sofie (5 stjerner)
”Det er virkelig en af de bedre indie-film jeg har set, med en sød og livsbekræftende historie om at være ung og alt det indebærer. Filmen har masser af humor og skæve vinkler, og selvom historien handler om døden, handler den lige så meget om, at man skal huske og leve, og det budskab giver den videre på en virkelig fin måde.”

Gosia (2 stjerner)
”Selve historien er en omgang sødsuppe om en døende teenager i en uretfærdig verden. Den kan gå an på en søndagseftermiddag i sengen.”

Bongojungle (4 ud af 5 stjerner)
”Den er så virkelig og rørende. Jeg er selv fan af ’The Fault in our Stars’ og ’Perks of Being a Wallflower’, og jeg vil sige, denne film ligger lige i mellem disse to eksempler.”

Majken (5 stjerner)
”En helt utrolig film der efterlader en med en trist og lykkelig følelse på en og samme tid.”

Winni (5 stjerner)
”Blev meget positiv overrasket, troede det var en overfladisk og overromantisk ungdomsfilm. I stedet var det en varm, morsom og alvorlig film om at gå fra ungdom til voksenlivet, de pinlige forældre, venskaber, kærlighed, døden og troen på sig selv.”

Marie (3 stjerner)
”Skuespillerne gør det godt, specielt Olivia Cooke gør det rigtig godt. Det her er en rigtig sød film, og jeg vil klart anbefale den til jer, der gerne vil opleve en varm og tankvækkende film.”

Karina (4 stjerner)
”En herlig lille indie-perle! Den er ikke uden skønhedsfejl, men overordnet er det en dejlig film, der har noget på hjerte og giver publikum en masse at tænke over.”

Ditte (4 stjerner)
”Vi kommer virkelig ind under huden på hovedpersonen. Hans spontane humor får en til at grine, og selvom han ikke selv ved det, så gør det ham og filmen hamrende charmerende.” 

Spiderman (2 stjerner)
”Jeg hørte lidt snøften i salen, så den fænger åbenbart andre biografgængere på den gode måde.”

Dude (5 stjerner)
”En fantastik film om døden og venskaber. Med enestående karakterer og masser af humor.”

Ina (5 stjerner)
”’Me and Earl and The Dying Girl' er en af de bedste ungdomsfilm, jeg har set de sidste 10 år. Den er oprigtig, finurlig og fuld med følelser.”

BrunttenNadia (4 stjerner)
”Er du en af de mange, der kunne lide ’En flænge i himlen’ og ’Juno’? Så er denne her lige noget for dig!”

Kristine (4 ud af 5 stjerner)
”Det er klart et must-see, hvis man er til coming-of-age-indie-film i stil med 'Juno' og 'The Perks of Being a Wallflower'.

Me and Earl and The Dying Girl er aktuel i biografen.