En moderne 'Den grimme ælling'? Se traileren til ny højtflyvende animationsfilm

Er du ørn eller kylling?
Guldnæb
(© Angel Films)

Allerede i morgen kan man sprede vingerne og flyve i biografen for at se den nye kinesiske animationsfilm Guldnæb: Luftens Konge

Se traileren i bunden af artiklen.

Historien følger den lille ørn Guldnæb, som vokser op blandt kyllinger med en kærlig adoptivmor. Men Guldnæb passer ikke ind blandt kyllingerne, da han har svært ved at ignorere sine ørneinstinkter.

Han er ivrig efter at lære at flyve og at løse mysteriet om sin sande identitet, så sammen med sin kyllingesøster tager han på et oplevelsesrigt eventyr til fuglebyen Flaksterdam for at finde et sted, han hører til. 

Her skal Guldnæb dog få sig en stor overraskelse, da Flaksterdams borgmester viser sig at være hans onkel, og nu er den unge ørns nye mål at blive en del af byens bevingede politipatrulje, mens en ulmende konflikt mellem ørnene og kyllingerne lurer, og han må vælge sit tilhørsforhold.

Historien om Guldnæb, der er vokset op i hønsegården, men har ligget i en ørneæg, giver associationer til HC Andersens kendte eventyr om den grimme ælling. 

Den nye film lover dog samtidig masser af fart og action, som meget vel kunne positionere den som en spænende, moderne udgave af det klassiske eventyr.

'Guldnæb: Luftens Konge' kan ses i de danske biografer fra d. 25. april. Køb dine billetter her på kino.dk.

Se traileren nederst: