Første plakat til dansk seriemorder-film gemmer på creepy detalje

'Pigen med nålen' dyster i Cannes
Pigen med nålen
(© Lukasz Bak / Nordisk Film)

Filmen Pigen med nålen dyster lige nu i hovedkonkurrencen til Cannes Filmfestival som den første dansksprogede spillefilm siden Thomas Vinterbergs Jagten i 2012.

I den forbindelse har man udgivet den første plakat til seriemorder-filmen, der har den internationale titel 'The Girl with the Needle'. Se den nederst.

Plakaten ser umiddelbart simpel ud, men den gemmer på en ret creepy detalje.

Den sort-hvide plakat viser en klassisk nål. Men oppe i nålens hoved finder man en lille, men betydningsfuld detalje. 

Her ses nemlig en kvinde i fosterstilling.

Og når man kender til filmens handling, giver det en ret foruroligende mening.

'Pigen med nålen' fokuserer på den unge, fattige kvinde Karoline, der arbejder på en fabrik og tilsyneladende har mistet sin mand i Første Verdenskrig.

Karoline bliver gravid med fabriksejerens søn, hvilket i samtiden langt fra er acceptabelt. Værre bliver det, da Karolines mand til hendes store overraskelse vender tilbage i live. Resultatet bliver en forfejlet abort i de kommunale bade.

Men så møder hun Dagmar Overby.

Dagmar tilbyder hende en arrangeret adoption af hendes baby, men da hun ikke kan betale, indvilliger hun i at arbejde for Dagmar i hendes butik. Snart viser det sig, at Dagmars løsning på uønskede børn hele tiden har været at slå dem ihjel.

I de to bærende hovedroller ses Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm.

'Pigen med nålen' har fået en flot modtagelse på Cannes Filmfestival, hvor den bl.a. er blevet kaldt "en triumf". Det første klip til filmen kan ses her.

'Pigen med nålen' får dansk biografpremiere den 5. september.