Harry Potter-stjerne vil gerne spille en anden rolle i den kommende serie

Har tidligere kaldt sin præstation for "middelmådig"
Harry Potter and the Order of the Phoenix
(© Warner Bros.)

Mange Harry Potter-fans vil sandsynligvis fremhæve Gary Oldmans præstation som Harrys gudfar Sirius Black som et af filmenes højdepunkter.

Da den kommende Harry Potter-serie fra HBO blev annonceret, udtrykte mange fans bekymring om, at man generelt ville have svært ved at caste voksenrollerne lige så godt, som vi så det i de originale film. 

Men selvom skuespillerne ikke vender tilbage til de roller, som vi kender dem så godt fra, kan det være, at vi alligevel kan se nogle af dem vende tilbage i andre roller.

Spørger man Gary Oldman, er han i hvert fald ikke færdig med at kaste besværgelser på Hogwarts.

Da han for nylig deltog i årets Emmy Awards, blev han spurgt af IndieWire om hans potentielle tilbagevenden i Harry Potter tv-serien. Selvom skuespilleren nok er lidt for gammel til at vende tilbage til rollen som Sirius (nogen fans mente allerede, han var for gammel, da han først indtog rollen i 2003), foreslår han en anden rolle, som måske er mere passende.

- Jeg vil vædde på, at de vil få en helt ny rollebesætning. Måske om nogle år kunne jeg spille Dumbledore.

Rollen som Dumbledore, der tidligere blev indtaget af Richard Harris og siden Michael Gambon, da Harris gik bort mellem den anden og tredje film, kunne måske være en spændende udfordring for den 66-årige skuespiller.

I hvert fald ville det betyde, at han ville have mere tid på skærmen, da Oldman kun fik lov at spile en prominent rolle i to af af de otte film udover hans korte optrædener i henholdsvis den fjerde og den sidste. 

I samme interview nævner Oldman nemlig også, at han gerne ville have været mere med i de populære fantasy-film.

- Jeg elsker Sirius. Han var ikke nok med. Han dukkede op, og så fløj han gennem The Vail, sagde Oldmen med reference til karakterens bortgang allerede i den femte film.

Oldman har samtidig tidligere udtalt, at han fortryder nogle af de valg, han tog under optagelserne på filmene, og kalder sin præstation for "middelmådig". Læs mere om det her.

Harry Potter og Fønixordenen
(© Warner Bros.)

TV-serien om Harry Potter er stadig under udvikling, og det ser ud til, at udfyldning af rollelisten er den næste store opgave hos seriens producere.

Der er netop blevet offentliggjort en åben castingopfordring for at finde den nye Harry, Ron og Hermione i Storbritannien, og mon ikke skuespillerne bag de andre karakterer også er ved at blive fundet bag kulisserne. 

Det er nu næsten 15 år siden premieren på Harry Potter og Dødsregalierne: Del 2 og 17 år siden Oldmans dødsscene i Harry Potter og Fønixordenen. Skuespilleren er dermed nu 17 år ældre, og der er derfor muligt, at Oldman kunne vende tilbage som Dumbledore med skæg og langt hår. Alligevel er det dog nok mest sandsynligt, at man vil gå i en anden retning.

Men lad os være ærlige... Oldman kunne blive castet som Hermione, og han ville nok stadig gøre et godt stykke arbejde.

Serien forventes at blive udgivet på Max i 2026.