Mads Mikkelsen om audition på Marvel-karakter: "Det var lidt ydmygende"

Den danske stjerne var ikke glad for castingprocessen på superheltefilm
Billede
(© Disney)

Mads Mikkelsen er en af Danmarks største navne, og har en flot karriere med store franchises som Star Wars, James Bond og Marvel på CV’et – men selv de bedste skuespillere kan komme ud for ubehagelige oplevelser, når de går efter en rolle. 

Allerede inden han fik rollen som Kaecilius i Marvels filmiske univers i 2016, var Mikkelsen til casting på en anden Marvel-karakter. Da filmen Fantastic Four fra år 2005 åbnede op for auditions, forsøgte han sig med rollen som Reed Richards, bedre kendt som Mr. Fantastic. Til castingen oplevede han nogle mærkelige forespørgsler fra producenterne.

I et interview med Vulture fortæller han, at han skulle lade som om, at han havde lange arme og række ud efter en kop, mens han sagde én sætning. Han udtaler: ”Det var lidt sådan, er du skør? Der er ikke engang en scene her. Det var lidt ydmygende”.

Han uddyber, at selvom han er klar over, at en stor del af casting handler om førstehåndsindtryk, synes han at det var uhøfligt. Ifølge den danske stjerneskuespiller er det situationer som denne, der kan få en til at miste sin selvtillid som skuespiller.

Rollen som Mr. Fantastic endte med at gå til Ioan Gruffudd, som Mads Mikkelsen beskriver som sin gode ven. Som nævnt blev han selv en del af Marvel-universet i 2016 med sin rolle som skurken Kaecilius i filmen Doctor Strange. I et interview med The Independent fortæller han, at på trods af at det var den mest fysisk krævende rolle, han har haft gennem tiden, havde han det rigtig sjovt på filmsettet. 

Det viste sig at være en god beslutning at have sin MCU-debut i filmen ’Doctor Strange’, idet den indtjente 677 mio. dollars på verdensplan. Omvendt modtog Fantastic Four-filmen en del kritik og tjente 333 mio. dollars på verdensplan. 

Mads Mikkelsen er næste gang aktuel i den danske film Bastarden, der får biografpremiere den 5. oktober.

Anbefalet til dig