Mere hæsblæsende action: Se den vilde rolleliste til 'Fast & Furious 10'

Få overblikket over nye og gamle karakterer 
Film Image
(© Fast X / Universal Pictures)

Til maj lander det næstsidste kapitel i Fast & Furious-sagaen i biografen, hvor den fartglade bande af rebeller således er tilbage.

Fast & Furious 10 eller blot Fast X bliver Dom Toretto og hans familie mål for en hævntørstig narkobaron ved navn Hernan Reyes.

Der er således lagt op til både uventede og actionfyldte problemer for Dom & co., hvor filmens vilde rolleliste vidner om sin del af karakterer. Vi kigger nærmere på skuespillerne og deres karakterer herunder.

Vin Diesel som Dominic Toretto  

Vin Diesel er anføreren af det fartglade univers og vender selvfølgelig tilbage som Dominic Toretto. Den stålfaste, loyale og hårde leder af holdet har været igennem lidt af hvert i løbet af de mere end 20 år, som filmsagaen har kørt.

Han har både været på begge sider af loven, mistet tætte venner og fået en familie. Der venter uden tvivl endnu mere vild action for Dom i det kommende filmkapitel. Det varsler filmens første trailer i hvert fald.

Den 55-årige skuespiller fik sit store gennembrud med The Fast and the Furious i 2001, men har også været at finde i film som Pitch BlackxXx og senest som stemmen bag den elskværdige Groot i Guardians of the Galaxy-filmene og Marvel-universet.

Michelle Rodriguez som Letty Ortiz 

Michelle Rodriguez vender tilbage som Letty Ortiz - Doms hårdtslående og hurtigtræsende hustru. Ligesom med Dom ved vi ikke helt, hvad der er i vente for Ortiz. Vi kan dog forvente, at familieidyllen ikke varer ved.

Ligesom Diesel har Rodriguez været en fast del af Fast & Furious-serien, hvor hun fik sit store gennembrud. Siden har Rodriguez kunnet opleves i film som Resident Evil, S.W.A.T., Avatar og Machete-filmene.  

Jordana Brewster som Mia Toretto 

Jordana Brewster er også en af de faste og originale medlemmer af Fast-familien, hvor hun spiller Doms lillesøster Mia Toretto. Hun blev i filmene kærester med Paul Walkers ikoniske karakter Brian O'Connor, som hun har fået to børn med.

Brewster fik - ligesom mange af de andre skuespillere sit gennembrud i Fast-serien - og har siden medvirket i mindre kendte film, indtil hun i 2012 medvirkede i rebootet af serie-klassikeren 'Dallas'. Siden har hun haft roller i serier som American Crime Story, 'Secrets and Lies' og 'Lethal Weapon'.  

Tyrese Gibson som Roman Pearce 

En af de mest populære karakter, der blev introduceret i 2 Fast 2 Furious, Roman Pearce spillet af Tyrese Gibson, er også stadig en del af det loyale hold af racerkørere. Den altid jokende, stædige og impulsive Pearce er en vigtig del af den humoristiske del af Fast & Furious-serien, og han står altid klar med en kvik bemærkning.  

Gibson fik sit store gennembrud i den 2. film i serien, og han har siden medvirket i film som Four Brothers, Transformers og Death Race samt Marvels Morbius 

Ludacris som Tej Parker 

Ludacris fik, ligesom Tyrese Gibson, sin start i '2 Fast 2 Furious', og den kommende film bliver hans 7. film i serien. Tej Parker, som Ludacris spiller, er en både dygtig racerkører og mekaniker, mens han også har teknisk snilde. Tej og Roman er efterhånden blevet et af franchisets mest populære makkerpar.  

Rapperen Ludacris fik sin start på det store lærred som Tej, og han har siden medvirket i film som Crash, Hustle & Flow, RocknRolla og Max Payne. 

Nathalie Emmanuel som Ramsey 

Ramsey, spillet af Nathalie Emmanuel, gjorde sin indtræden i Furious 7. Hun er en særdeles kompetent hacker og har bl.a. udviklet "God’s Eye", som kan hacke enhver type teknologi.  

Nathalie Emmanuel fik en stærk start på karrieren med rollen som Missandei i Game of Thrones. Siden har hun været med i filmene The Maze Runner 2 & 3, og ellers har hun haft størst succes i serie-verden i bl.a. 'Die Hart' og 'The Coldest Case'.  

Sung Kang som Han Seoul-Oh 

Det amerikansk-japanske forretningsgeni og racerkører Han Seoul-Oh, spillet af Sung Kang, har været en fast del af film-seriens fortælling siden hans indtræden i The Fast and the Furious: Tokyo Drift.

Selvom 'Tokyo Drift' lod publikum tro, at Han var død, vendte han tilbage i stor stil i den sidste Fast & Furious-film.

Sung Kang har siden været med i film som Die Hard 4.0, 'Rogue Assassin' og Ninja Assassin samt serierne 'Power' og 'Lisey’s Story'. Kang er lige nu aktuel i Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi.   

Charlize Theron som Cipher 

Da filmstjernen Charlize Theron blev en del af Fast & Furious-serien, tog konceptet lidt af en drejning. Theron spiller Cipher, der er en notorisk cyberterrorist, som ønsker at starte en atomkrig for at få kontrol over verdens supermagter.  

Den Oscar-vindende skuespiller har allerede haft en særdeles imponerende karriere med film som Young Adult, Atomic Blonde, Mad Max: Fury Road og Monster, som hun vandt Oscaren for Bedste kvindelige hovedrolle for, på CV'et.

Cardi B som Leysa 

Karakteren Leysa, spillet af Cardi B, vender tilbage i 'Fast & Furious 10'. Leysa har tidligere været en del af Dominic Torettos crew. Nu har hun sit eget paramilitære hold, der består udelukkende af seje kvinder.  

Cardi B er hovedsageligt kendt fra musikkens verden, men hun havde sin start i reality-programmet 'Love & Hip Hop'. Rapperen har senere fået sit eget show, der hedder 'Cardi Tries', hvor hun prøver kræfter med nye ting i hver episode.   

 

Michael Rooker som Buddy 

Michael Rooker vender også tilbage i rollen som Buddy, som første gang kunne opleves i Fast & Furious 9. Buddy var en del af Torettos hold, dengang han var professionel racerkører. Derudover tog han sig af Torettos lillebror, Jakob, efter deres far døde.  

Rooker er bl.a. kendt fra tv-serien The Walking Dead, og han har derudover en lang filmkarriere bag sig med titler som Days of Thunder, The Bone Collector, The Suicide Squad samt Guardians of the Galaxy-filmene.  

Scott Eastwood som Little Nobody 

Scott Eastwood genoptager sin rolle fra Fast & Furious 8, når han vender tilbage som Little Nobody. Han havde rollen som Mr. Nobodys, spillet af Kurt Russell, højre hånd, og han hjalp Dominic i kampen mod Cipher. Dette kunne muligvis også tyde på et gensyn med Kurt Russell, men det er endnu ikke bekræftet.  

Eastwood er søn af Hollywood-legenden Clint Eastwood, og han har medvirket i flere af hans film bl.a. Flags of Our Fathers, Gran Torino og Invictus. Derudover tæller hans CV film som Fury, Suicide Squad og Wrath of Man 

Brie Larson (endnu ukendt rolle) 

Brie Larson er en af de nye store navne, der har tilsluttet sig det voksende cast. Der vides intet om hendes kommende rolle, så om hun er skurk eller på Torettos side, vides ikke.  

Larson er kendt fra film som Don Jon, The Gambler og Room, som hun vandt Oscaren for Bedste kvindelige hovedrolle for. Dertil har hun spillet Captain Marvel i Marvel-filmene Captain Marvel og Avengers: Endgame.

Jason Momoa (endnu ukendt rolle) 

Jason Momoa er også en af de nye store stjerner, der skal være en del af det hæsblæsende franchise. Ligesom Brie Larson vides der endnu intet om hans kommende rolle. Der er dog allerede nu rygter om, at Momoa skal være med i både 'Fast & Furious 10' samt film nr. 11 i den omfattende filmserie.  

Momoa blev verdenskendt efter hans rolle som Khal Drogo i Game af Thrones. Rollen banede vej for film som genindspilningen af Conan the Barbarian, Dune og rollen som DC-karakteren Aquaman i bl.a. Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League og Aquaman 

Alan Ritchson (endnu ukendt rolle) 

Den 37-årige skuespiller Alan Ritchson er også blandt de nye på rollelisten, men det er endnu uvist hvilken rolle, han skal spille i 'Fast & Furious 10'. Ritchson er kendt fra film som The Hunger Games: Catching Fire og The Wedding Ringer, men han er formentlig bedst kendt som Jack Reacher i serien Reacher 

Tony Morgan som FBI Agent 

Tony Morgan skal spille FBI Agent i den kommende Fast & Furious-film, men mere vides endnu ikke om hans karakter. Det må dog formodes, at han skal være med i nogle action-scener, da Morgan hovedsageligt er kendt som stuntbilist. Morgan har været stuntbilist i serien The Falcon and the Winter Soldier samt filmene Spider-Man 3: No Way Home og Doctor Strange in the Multiverse of Madness 

 

Daniela Melchior (endnu ukendt rolle) 

Den unge portugisiske skuespiller Daniela Melchior skal også være med i den kommende film i en endnu ukendt rolle.

Melchior er et forholdvist uskrevet blad, men hun har allerede medvirket i The Suicide Squad og kommer indenfor det næste års tid til at være aktuel i film som 'Assassin Club', 'Marlowe' og 'Guardians of the Galaxy 3'.  

Rita Moreno som Grandmother Toretto 

Den ikoniske skuespillerinde Rita Moreno er også at finde på den omfattende rolleliste. Der vides endnu ikke meget om hendes rolle, men det er blevet bekræftet, at hun skal spille bedstemor til Dominic, Jakob og Mia Toretto.  

Moreno har en lang og succesfuld karriere bag sig med film som West Side Story, 'The King and I' og Singin' in the Rain samt tv-serien Oz. Og så er hun det man kalder en EGOT, hvilket vil sige, at hun har vundet både en Emmy, en Grammy, en Oscar og en Tony Award.