Mest ventet i biografen: Disse 14 film glæder danskerne sig mest til denne sommer

Gode film på vej
astroidcity.jpg
(© Astroid City / UIP)

Biograferne i de kommende sommermåneder byder på en god blanding af film i forskellige genrer. Uanset, hvad du er til, så er der helt klart noget, du kan se frem til.

På listen er bl.a. dansk drama og komedie og op til flere superheltefilm med action og eventyr.

Kun film med over 50 stemmer er med på listen, så hvis den film, DU glæder dig mest til, ikke er med, så giv den gerne en stemme på filmens profil.

Herunder er sommerens 14 mest ventede film ifølge brugerne her på kino.dk:

14. The Flash – premiere den 14. juni
Superheltefilmen handler om Barry Allen, som er verdens hurtigste mand. Med sine superkræfter kan han nemlig bevæge sig med lynets hast. Når han finder ud af, at han kan rejse i tiden, vil han ændre fortidens begivenheder. Filmen bliver kaldt "en af de bedste superheltefilm nogensinde", så forventningerne er høje!

13. Englemageren – premiere den 8. juni
Den danske, psykologiske thriller handler om kriminalbetjenten Laura, som har været sygemeldt med en psykose efter en fødselsdepression. Hun beslutter sig for at vende tilbage, når hun falder om en bestialsk seriemorder. Julie Ølgaard debuterer som instruktør, mens hun også spiller hovedrollen overfor Roland Møller.

12. Oppenheimer – premiere den 20. juli
Christopher Nolans nye film er et historisk drama, der handler om den amerikanske fysiker J. Robert Oppenheimer, som står bag opfindelsen af atombomben. Oppenheimer spilles af Nolan-favoritten Cillian Murphy, men Robert Downey Jr., Emily Blunt og Matt Damon er også med.

11. Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One – premiere den 1. juni
Spider-Man transporteres gennem The Multiverse sammen med Gwen Stacy og et nyt hold af Spider-folk for at bekæmpe en skurk. Du kan læse om filmens tilblivelse i vores interview her.

Filmen kommer i biografen med både dansk og engelsk tale.

10. Barbie – premiere den 20. juli
Filmen bygger på det populære legetøj fra Mattel. Den handler om en dukke (Margot Robbie), der bor i Barbieland og udvises, fordi hun ikke er perfekt nok, og beslutter sig for at tage på eventyr i den virkelige verden.

9. Transformers 7: Rise of the Beasts – premiere den 8. juni
I den nye film i Transformers-universet ser vi forhistoriske dyr, der rejser i tid og rum, hvor vi nu også vil se dem indtage jorden. Den vil delvist foregå i i Brooklyn i 90’erne, Peru og i andre dele af jorden.

8. Mission: Impossible 7 - Dead Reckoning Part One – premiere den 13. juli
Det er den syvende film i filmserien om IMF-agenten Ethan Hunt, der igen bliver spillet af Tom Cruise. Her skal agenten, sammen med sit hold have fat i en farligt våben, før det falder i de forkerte hænder. 

7. Toves værelse – premiere den 22. juni
Den danske drama handler om den berømte danske digter Tove Ditlevsen (Paprika Steen) og hendes stormombruste ægteskab med Ekstrabladets chefredaktør Victor Andreasen (Lars Brygmann). Ditlevsen er særligt kendt for sine romaner ‘Man gjorde et barn fortræd’, Barndommens gade’ og ’Blinkende lygter'.

6. Meg 2: Dødens dyb – premiere den 2. august
Filmen er efterfølgeren til hajfilmen ’The Meg’ (2018), hvor Jason Statham tog kampen op mod en kæmpehaj, der blev fundet på bunden af marianergraven. I den første trailer spiser hajen bl.a. en Tyrannosaurus Rex, så der er lagt op til super kulørt sommer-action.

5. Indiana Jones and the Dial of Destiny – premiere den 28. juni
Nummer fem film om den eventyrlystne arkæolog finder sted i tiden omkring månelandingen. Indy er egentlig gået på pension, men må igen iføre sig pisk og hat, da hans gamle fjender, nazisterne, dukker op igen. Harrison Ford er med igen, mens Mads Mikkelsen har rollen som skurken.

 

4. Asteroid City - premiere den 15. juni
Wes Andersons nyeste film er blandt hans mest stjernespækkede med navne som Tom Hanks, Scarlett Johansson og Margot Robbie. Historien udspiller sig denne gang i en fiktiv, amerikansk ørkenby i 1950'erne, hvor studerende og deres forældre fra hele Amerika er samlet til en Junior Stargazer/Space Cadet konference, som på dramatisk vis bliver afbrudt af begivenheder, der får konsekvenser for hele verden. 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayham

3. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Meyham - premiere den 3. august
Filmen bygger på Kevin Eastman og Peter Lairds tegneserie, som blev et kæmpe fænomen i 1990erne med tegnefilm, film, legetøj og meget mere. Den nye animationsfilm handler om ninja-padderne Leonardo, Raphael, Michelangelo og Donatello. Blandt stemmerne finder vi Seth Rogen og John Cena. 

 

2. Book Club 2: The Next Chapter – premiere den 17. august
Filmen er en efterfølger til filmen ’Book Club’ (2018), som handler om fire kvinder, der begynder at læse E.L. James’ bestseller ’Fifty Shades of Grey’ i den månedlige bogklub.

 

1. The Equalizer 3 – premiere 31. august
I actionfilmen finder Robert McCall (Denzel Washington) ud af, at hans venner er under lokale mafiabossers kontrol. Når begivenhederne bliver dødbringende, må McCall stå op imod mafiaen, for at beskytte sine venner.