Ny filmatisering er ikke en kopi af bogen: "Filmen har sit eget liv"

Interview med Blake Lively og Isabela Ferrer om 'It Ends with Us'
It Ends With Us
(© SF Studios)

Filmfænomenet It Ends with Us har ramt de danske biografer efter, at dramaet er blevet et globalt hit med en international indtjening på over 285 mio. dollars siden starten af august.

'It Ends with Us' er filmatiseringen af forfatter Colleen Hoovers bestseller fra 2016, der tog bogverdenen med storm.

I hovedrollen som Lily Bloom ses Hollywood-stjernen Blake Lively og stjerneskuddet Isabela Ferrer, der spiller den yngre udgave af karakteren.

Vi mødte de to skuespillere, da de besøgte København i forbindelse med gallapremieren på filmen. Her faldt snakken bl.a. på ligheder og forskelle mellem bestselleren og den biografaktuelle film.

Se videointerviewet med Blake Lively og Isabela Ferrer nederst i artiklen.

- Manuskriptforfatteren Christy Hall gjorde et fantastisk stykke arbejde med at tilpasse og udvikle manuskriptet ud fra bogen, forklarede den 37-årige skuespiller og uddybede:

- Hun fangede bogens hjerte og sjæl samt karakterernes historier og det, der ramte publikum mest samtidig med, at hun tilpassede, udviklede og udvidede det.

Blake Lively lagde også vægt på Colleen Hoovers indflydelse på filmatiseringen.

- Colleen var god til at adskille bogen og filmen. Og at vi ikke må lave en kopi af bogen, hvis det ikke er det bedste for filmen.

- Det er en virkelig god fortolkning af bogen på så mange måder. På samme tid har den en autencitet og sit helt eget liv. Der ligger uden for bogen. Alle bidrog ved at give deres ærlige præstation, ærlige fortolkning og ærlige del af sig selv som historiefortællere til filmen.

'It Ends with Us' følger blomsterhandleren Lily Bloom, der er klar til at starte sit nye liv i Boston, hvor hun vil realisere sin livslange drøm om at få sin helt egen blomsterbutik. 

Her møder hun tilfældigvis den meget charmerende neurokirurg Ryle, der slår benene væk under hende. De forelsker sig, men der er også sider i deres forhold, som skaber udfordringer. 

Da Lilys første kærlighed, Atlas, pludselig kommer ind i hendes liv igen, ændrer hendes forhold til Ryle sig, og Lily indser, at hun må lære at stole på sin egen styrke for at træffe et umuligt valg for sin fremtid.

'It Ends with Us' kan ses i biografen fra den 5. september.

Køb billetter