Ny ungdomsfilm udfordrer systemet: "Mit valg var at vise denne anden side"

'Power Alley' er premiereaktuel i biografen
Power Alley
(© Øst for Paradis)

Der kæmpes hårdt for at vinde på volleyballbanen i den livsbekræftende film Power Alley, der bringer temaer som sammenhold og venskab i spil samt det at stå sammen mod systemet.

Se traileren for 'Power Alley' nederst i artiklen.

Man følger i filmen den 17-årige Sofia. Hun er et yderst lovende talent på sit volleyballhold, men da der en dag spændes ben for hendes sportskarriere, står udfordringerne snart på nakken af hende.

Det store gennembrud synes ellers indenfor rækkevidde for Sofia. Hendes drøm om en professionel karriere som volleyballspiller sættes dog på pause, da hun opdager, at hun er gravid.

Abort er imidlertid en kompliceret sag i Brasilien, hvor filmen udspiller sig. Sofia vil på trods af modstand fra systemet have foretaget en ulovlig abort.

Sofia bliver derfor snart mål for en fundamentalistisk gruppe, der er fast besluttet på at stoppe hende fra at få foretaget en abort.

Sofia får heldigvis støtte fra alle, der elsker hende, så måske volleyballdrømmen alligevel kan udleves?

'Power Alley' er instrueret af brasilianske Lillah Halla, og det er hendes første spillefilm. Temaet om abort i det katolske land ligger instruktøren meget på sinde. Hun fortæller i pressematerialet om den måde, hun er gået til abortproblematikken på:

- Det gav ingen mening i mit verdensbillede, eller i min film, at tale om abort eller at fortælle den tragiske og individuelle historie om en hjælpeløs ung kvinde; en historie, vi har hørt tusind gange. 

- Mit valg var at vise denne anden side, kollektiv solidaritet, hvor en gruppe mennesker forenes for at tilsidesætte lovene i en stat, der ikke beskytter livet, der foretrækker at fordømme dem frem for at give dem sikkerhed. 

'Power Alley' har biografpremiere den 30. maj. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.