Nyt prisvindende drama bliver kaldt et "ekstraordinært filmisk stykke arbejde"

'Paradiset brænder' får biografpremiere i denne uge
Paradisets børn
(© Angel Films)

Den svenske film Paradiset brænder rammer de danske biografer i denne uge, men dramaet har allerede været vist i udlandet til diverse festivaler, hvor den bl.a. har modtaget to priser i Venedig.

Se filmens trailer nederst, hvor du også kan finde dine billetter.

Paradiset brænder handler om den hårfine balance mellem euforisk frihed og den barske virkelighed, der hører med til at vokse op. Den følger tre søstre på 7-16 år, der er ladt til dem selv af deres fraværende mor.

Da de sociale myndigheder indkalder familien til et møde, bliver Laura nødt til at finde en person, der kan udgive sig som deres mor - ellers vil pigerne blive skilt ad og placeret i forskellige plejefamilier. 

For ikke at bekymre sine yngre søstre, holder Laura truslen skjult for Mira og Steffi. Men efterhånden som sandhedens øjeblik nærmer sig, bliver det tydeligt for søstrene, at deres liv snart vil forandre sig for altid.

Modtagelsen har ikke kun været varm, når det kom til priser på filmfestivaler rundt om i verden (seks er det i alt blevet til), men også de første anmeldelser har været positive.

Blandt dem, der har fremhævet filmens kvaliteter, er den internationale hjemmeside International Cinephile Society, hvor anmelderen Matthew Joseph Jenner skriver følgende:

- Poetisk og dybt bevægende, og drevet af den mest oprigtige følelse af medfølelse, er 'Paradiset brænder' et ekstraordinært stykke filmisk arbejde og et værk, der utvivlsomt vil slå igennem hos en stor del af publikum.

Screen International så filmen på filmfestivalen i Hamborg sidste år, og her bliver filmen fremhævet for sin ”råhed” og ”stille kraft”.

Hos Journey Into Cinema skriver Redmond Bacon i forbindelse med Venedig-premieren, at "filmens sødme vil forblive hos publikum, længe efter man har forladt biografsalen".

Skuespilleren Bianca Delbravo fremhæves for sit portræt af 16-årige Laura, og som Radio Times skriver:

- Delbrava er fremragende i sin rolle, idet hun både er stridslysten og smertefuldt sårbar.

Instruktøren Mika Gustafson spillefilmsdebuterer med 'Paradiset brænder'. Hun har tidligere lavet dokumentarer, herunder 'Mephobia' med lignende tema, og et portræt fra 2017 af den svenske feministiske kunstner Silvana Imam.

Rollelisten er primært besat af unge, uprøvede kræfter, og udover allerede nævnte Bianca Delbravo finder vi navne som Dilvin Asaad, Safira Mossberg og den mere rutinerede Ida Engvoll.

'Paradiset brænder' får biografpremiere den 13. juni. Køb dine billetter på kino.dk herunder:

Køb billetter