Optagelserne er startet: Ikonisk science fiction-film får ny fortsættelse

Med Oscar-vinder og Euphoria-stjerne på rollelisten
Blade Runner
(© Warner Bros.)

Blade Runner fra 1982 står som et monumentalt værk i science fiction-filmhistorien. Dens betydning i eftertiden har været stor i både tone, stil og det visuelle univers.

I 2017 skete det umulige med Blade Runner 2049. Vi fik en fortsættelse, som var lige så god - hvis ikke bedre - end originalen. Derfor er forventningerne store til det næste kapitel i sci-fi-sagaen, der bliver serien 'Blade Runner 2099'.

Den anden film forenede Harrison Ford fra den første film med Ryan Gosling, som tog teten i det nye kapitel. Ingen af de to skuespillere er dog udset til at vende tilbage i en ny efterfølger, der netop har startet optagelser.

I en af de centrale roller finder man Oscar-vinder Michelle Yeoh, der skulle spille en replikant, som er tæt på sin udløbsdato. 

Rollelisten tæller også Hunter Schafer og Dimitri Abold, som begge var med i den seneste The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Førstnævnte er også kendt for den populære HBO-serie 'Euphoria'.

Ydermere medvirker Lewis Gribben, Katelyn Rose Downey, Daniel Rigby, Johnny Harris, Amy Lennox, Sheila Atim og Matthew Needham.

Plottet er indtil videre hemmeligholdt, men serien vil udspille sig efter de to første film - og hvis vi skal tage titlen for gode varer, så tyder noget på, at den vil foregå 50 år efter den seneste film.

'Blade Runner 2099' er lige nu ved at blive optaget i Prag med planer om også at indspille scener i Barcelona.

Silka Luisa ('Shining Girls') er showrunner på serien, mens bl.a. den oprindelige Blade Runner-instruktør Ridley Scott er executive producer. 

Jonathan van Tulleken, som senest instruerede de to første afsnit af den populære Disney+-serie 'Shôgun', er instruktør på serien.

'Blade Runner 2099' afventer en premieredato hos Prime Video.