Pilou Asbæk har et kækt modsvar til kritikerne af sine film

Lyt til vores store podcast-interview med den danske skuespiller
Film Image
(© Game of Thones / HBO)

Pilou Asbæk er lige nu biografaktuel i det danske krigsdrama Når befrielsen kommer

Vi har i den forbindelse haft skuespilleren i podcast-studiet til en længere snak om bl.a. hans alsidige karriere. Både her i landet, men ikke mindst også ude i den store verden.

Du finder podcasten med Pilou Asbæk nederst i artiklen - eller på din foretrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast").

Der er nok af røverhistorier på menuen. Det gælder bl.a. historier om at spille sammen med ikoner som Sylvester Stallone i superheltefilmen Samaritan og Jackie Chan i actionbraget 'Hidden Strike'.

Da snakken faldt på netop 'Hidden Strike', kom samtalen også ind på filmkritikerne, der bl.a. var ude med riven, hvad angår netop den film:

- Jeg er jo godt klar over, at når man laver film nogle gange af lidt tvivlsom karakter. Det er aldrig noget, du gør bevidst. Du går altid ind til et værk med de bedste intentioner og prøver på at gøre det så nuanceret som overhovedet muligt. Pilou Asbæk uddyber:

- Og jeg fik lidt slag for den der 'Hidden Strike', vi lavede for fem år siden. Men jeg vil også sige, at jeg er også fan. Jeg er også filmelsker. 

- Jeg synes også, at det er sjovt at få lov til at kunne […] sidde og fortælle en røverhistorie i en podcast om, hvordan det var at spille med Sylvester Stallone. Eller hvordan det var at lave en film med Jackie Chan i Kina in the middle of nowhere i Gansu province på grænsen op til Mongoliet. Totalt isoleret.

Det er ikke de to eneste store internationale produktioner, den danske stjerne har været med i. Her finder man naturligvis også HBO-serien 'Game of Thrones' og Ghost in the Shell med Scarlett Johansson samt den kommende Aquaman and the Lost Kingdom.

Det er dog ikke altid, at resultatet har været med Pilou Asbæk i, selvom han har gjort sit arbejde. Det gør dog ikke danskeren det store:

- Jeg synes også, det er sjovt at lave The Great Wall og blive klippet ud i en film med Matt Damon. Altså, jeg er også fan. Jeg elsker det her, jeg har dedikeret mit liv til det.

Pilou Asbæk - Samaritan / Prime Video
(© Samaritan / Prime Video)

Ganske vist er produktionerne i udlandet ofte store. Roserne blandt filmkritikerne er dog ikke altid nær store. Det hopper Pilou Asbæk dog op og ned på med dette kække svar:

- Så det der med, at kritikere skal sidde […] og give deres meninger til kende - selvfølgelig skal de det. Det er det, de bliver betalt for. Pilou Asbæk sætter trumfen ind:

- Jeg bliver så til gengæld også betalt. Jeg bliver så betalt for at hænge ud med de mennesker og ikke kun skrive om dem. 

'Når befrielsen kommer' kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig