Premiere i biografen: Nyt drama er født ud af filmskabers personlige krise

Gammel kærlighed udforskes i 'Udenfor sæsonen'
Udenfor sæsonen
(© Angel Films)

Kun to år efter sidst at have kæmpet med om hovedpræmien ved den internationale filmfestival i Venedig stod instruktør Stéphane Brizé endnu engang på den røde løber ved festivalen i 2023 og dystede om hovedpræmieren. Denne gang med en film født ud af hans egen "personlige krise". 

Filmen vandt stor ros blandt kritikere, og endelig, knap et år senere, får Udenfor sæsonen nu dansk biografpremiere. 

Se traileren nederst i artiklen 

’Udenfor sæsonen’ fortæller en historie om to mennesker, der befinder sig i en eksistentiel kamp. Begge har rundet midtvejspunktet i deres liv og stiller nu spørgsmålet: "Traf jeg de rigtige valg".

Mathieu, der spilles af Guillaume Canet, er en berømt skuespiller, der ved et tilfælde møder sin gamle flirt Alice, spillet af Alba Rohrwacher, 15 år efter at have knust hendes hjerte. Og muligvis sit eget ligeså.

Trods at tiden har gået sin gang, betvivler de begge det liv, som de nu lever. Hvad følger er en melankolsk og humanistisk kærlighedshistorie, hvor de sammen bearbejder deres sorg og gentænder gamle gnister.

Skuespillerne Canet og Rohrwachers er blevet rost af anmeldere for deres "udsøgte kemi" samt deres håndtering af lettere komiske elementer, som står i skarp kontrast til filmens romantiske sorg. 

Filmen med de to stærke hovedroller er instruktør Stéphane Brizés tiende spillefilm og markerer samtidig hans niende nominering ved en såkaldt "Big Five" festival, som inkluderer de fem største filmfestivaler i verden: Venedig, Cannes, Berlin, Toronto og Sundance Film Festival. Denne gang, som tidligere nævnt, i den italienske kanal-by.

Instruktøren har desuden vundet 12 filmpriser på festivaler rundt omkring i verden.

’Udenfor sæsonen’ har dansk premiere den 29. august. 2024. Find billetter her. 

Køb billetter