Stor dansk aften på international festival: Oscar-guld i vente?

Biografaktuel film scorer hovedpriserne
Bastarden
(© Bastarden / Henrik Ohsten & Nordisk Film)

Bastarden er aktuel i de danske biografer, hvor storfilmen har solgt over 120.000 billetter. Nu har det historiske drama modtaget ny hæder.

På Evolution Mallorca International Film Festival løb filmen med de største priser, nemlig for Bedste Internationale Film, Bedste Skuespiller (Mads Mikkelsen) og Bedste Fotografering (Rasmus Videbæk) ligesom juryen gav Simon Bennebjerg en uofficiel pris som Bedste Filmskurk.

Med sejren i Spanien er 'Bastarden' i topform til at blive valgt til kategorien Bedste internationale film ved Oscar-uddelingen næste år. En favoritværdighed, som det anerkendte amerikanske medie IndieWire allerede spåede om i deres forudsigelser tidligere på måneden.

Det Amerikanske Filmakademi annoncerer de endelige nominerede den 23. januar. Uddelingen finder sted natten mellem den 10. og 11. marts 2024.

Mads Mikkelsen var til stede for at modtage priserne på vegne af filmholdet, og han takkede bl.a. festivalen for det ”utrolige arbejde”, den laver.

Festivalen er måske ikke blandt de mest kendte, men har i løbet af sin eksistens på nu 11 år opnået en stigende interesse, der bl.a. har fået det amerikanske medie The Guardian til at udpege Evolution Mallorca som en af Europas Top 10 bedste filmfestivaler. 2023 satte festivalen i øvrigt publikumsrekord.

Udover prisregnen over 'Bastarden' og Mads Mikkelsens star power ved modtagelsen, var en anden dansker i fokus. Instruktøren Susanne Bier modtog en ærespris for sit virke i film, da hun fik den såkaldte Evolution Icon Award. 

Bier er kendt for Den eneste ene, Efter brylluppet og Oscar-vinderen Hævnen, og hun har tilmed lavet film og serier i udlandet med de største navne i medieverdenen.

'Bastarden' er aktuel i biografen.

 

Anbefalet til dig