Viggo Mortensen instruerer ny amerikansk western - spiller selv dansker

Den kvindelige hovedrolle i 'The Dead Don't Hurt' er også fundet
Hidalgo / Touchstone Pictures
(© Hidalgo / Touchstone Pictures)

Skuespilleren Viggo Mortensen debuterede som instruktør i 2020 med Falling, hvor han spillede over for Lance Henriksen i et familiedrama om et problemfyldt far-søn-forhold. Nu er han klar til at følge filmen op med et nyt værk i instruktørstolen.

Denne gang bliver det en western med titlen The Dead Don't Hurt. Det skriver Deadline.

Filmens hovedrolle spilles af luxemburgske Vicky Krieps, der slog igennem internationalt i dramaet Den skjulte tråd over for Daniel Day-Lewis. Derudover spiller Viggo Mortensen selv samt Danny Huston, Solly McLeod og Lance Henriksen med i filmen.

 

LÆS OGSÅ: Interview med Viggo Mortensen om 'Falling'

'The Dead Don’t Hurt' foregår i 1860'ernes USA, hvor den uafhængige fransk-canadier Vivienne Le Coudy (Krieps) indleder et forhold til den danske immigrant Holger Olsen (Mortensen).

Efter at have mødt Olsen i San Francisco, indvilliger Vivienne i at rejse med ham til hans hjem nær den rolige by Elk Flats, hvor de starter et liv sammen.

Borgerkrigen adskiller dem imidlertid og efterlader Vivienne til at klare sig selv på et sted, der kontrolleres af den magtfulde ranch-ejer Alfred Jeffries og hans voldelige, egensindige søn Weston Jeffries, der er hjulpet og støttet af den korrupte borgmester Rudolph Schiller.

Olsens endelige tilbagevenden udfordrer deres forhold, da de skal konfrontere og slutte fred med den person, de hver især er blevet.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensens chok-gyser har fået dansk premieredato

- Mit mål er at yde retfærdighed til historien om en enestående, modstandsdygtig kvinde, der bor i en lovløs og isoleret del af det sydvestlige USA i 1860'erne, udtaler Mortensen til Deadline og fortsætter:

- Vivienne er en kvinde, der står alene i sin tid og sit sted på grund af sin principielle opførsel, fremsynethed og passion for livet. Vi er meget heldige at have den talentfulde Vicky Krieps til at legemliggøre denne rolle.

Det er ikke første gang, at Mortensen beskæftiger sig med western-genren. Han har nemlig medvirket i både Hidalgo og Appaloosa.

Viggo Mortensen kan næste gang opleves i biografen i David Cronenbergs Crimes of the Future fra den 24. november. Mens Vicky Krieps spiller hovedrollen i Corsage, som har biografpremiere den 16. marts 2023.

'The Dead Don't Hurt' har endnu ingen premieredato.