Vist på filmfestivaler verden rundt: Anerkendt drama kan endelig ses i biografen

'Hvisken i støvet' har premiere denne uge
Hvisken i støvet
(© Another World Entertainment)

Efter at være blevet nomineret til bl.a. Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes sidste år samt priser på mange andre prestigefyldte filmfestivaler verden over får dramaet Hvisken i støvet endelig dansk biografpremiere denne uge.

'Hvisken i støvet' var Senegals officielle Oscar-bud tidligere i år og foregår i en lille landsby, hvor kærligheden er slået ned i Banel og Adama.

Men Adama står foran vigtige beslutninger: Hidtil har han standhaftigt nægtet at følge i sin ældre brors fodspor som leder af landsbyen, men da alvorlig tørke, sygdom og død rammer deres samfund, begynder han at tvivle. 

Se traileren nederst.

Er det i virkeligheden Adamas svigt, der forårsagede vanskelighederne? Tvivlen driver en kile ned mellem de unge elskende og bringer Banel endnu mere på kant med resten af ​​landsbyen.

Dramaet er instrueret af spillefilmsdebutanten Ramata-Toulaye Sy, der modtog prisen "Bright Horizons Award" ved Melbourne International Film Festival med begrundelsen, at filmen "taler direkte til tiden med et filmisk sprog og landskab, der både udfordrer og konfronterer, mens den trækker dig ind i sin utrolige skønhed."

'Hvisken i støvet' kan ses i biografen fra den 18. juli. Find dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter