Anders Matthesen skal spille folkekær, dansk musiker i ny storfilm

"Under stjernerne på himlen"
Anders Matthesen
(© Per Arnesen)

Sidste år havde Anders W. Berthelsen succes med at portrættere den folkekære musiker Flemming Jørgensen i Bamse. Nu følger navnebroren Anders Matthesen trop og skal spille Tommy Seebach i filmen Under stjernerne på himlen.

Filmen er et portræt af en af dansk popkulturs største stjerner, Tommy Seebach, der i 1979 ved et skæbnetræf fik mulighed for at deltage ved Dansk Melodi Grand Prix med det store hit ”Disco Tango”. 

Men det er samtidig en familiehistorie - et drama om en far, der kom så langt ud i sit misbrug, at han måtte flytte fra sin kone og børn, før han endelig forstod og fik vist dem, hvad de betød.

Anders Matthesen er en af landets mest kendte komikere, men han har også en succesrig karriere som skuespiller bag sig i bl.a. De frivillige og Toscana, ligesom han har portrætteret Simon Spies på de skrå brædder.

Kasper Gaardsøe (Lykke, The Rain) instruerer filmen og udtaler sig i en pressemeddelelse fra SF Studios:

- Tommy Seebachs konstante higen efter anerkendelse og hans store kærlighed til familien nærmest spændte ben for hinanden. Vi møder Tommy, både når han er mest inspireret og energisk, og når han er i sit livs nedtur.

I samme pressemeddelelse beskrives filmen som et drama om kampen mod et misbrug, håb, kærlighed og en konstant higen efter at slå til både overfor familien og i karrieren. En fortælling om en stor personlighed som på sin egen og på mange måder unikt danske facon, blev det popmusikalske samlingspunkt for en hel generation. Præcis som hans søn Rasmus Seebach er blevet det for den næste.

'Under stjernerne på himlen' får biografpremiere februar 2025.

Anbefalet til dig