Avatar langt fra færdig: James Cameron lufter ideer til en 6’er og 7’er

'Avatar 5' er muligvis ikke den sidste
Avatar
(© Disney)

I 2022 fandt den længe ventede efterfølger Avatar: The Way of Water endelig vej til biograferne verden over, og nu ser det ud til, at der igen er nyt på Na’vi fronten.

James Cameron er nemlig klar med idéer til en potentiel 6’er og 7’er i filmserien. Det bekræfter han over for People Magazine. 

Skulle de idéer gå hen og blive en realitet, vil udgivelseskalenderen for de kommende Avatar-film bevæge sig på den anden side af 2031, hvor den kommende 5’er er sat til udgivelse. 

Udtalelsen kommer i forbindelse med den kommende Avatar 3, som ifølge instruktøren ’næsten’ er færdig, og Avatar 4 der skulle være halvvejs med sine optagelse. 

Det stopper dog ikke her, for James Cameron nævner også, at de allerede er i gang med manuskriptet til den førnævnte 5’er, og dermed må det siges, at det ikke ligefrem går stille for sig.

James Cameron påpeger dog, at han godt er klar over, at tiden ikke er evig, og skulle en 6’er eller 7’er blive aktuelle, er han også klar til at give stafetten videre til en ny instruktør.

Med den nuværende udgivelseskalender vil der såvel også være gået hele 22 år mellem Avatar og den kommende Avatar 5.

Alt den snak om næsten færdige efterfølgere, nye idéer og fremtidige udgivelser, kan være svært at finde hoved og hale i. Derfor har vi lavet en kort oversigt over de nuværende og kommende Avatar-film og deres forventet premieredato, som du finder herunder:

Avatar // Premiere den 18. december 2009

Avatar: The Way of Water // Premiere den 14. december 2022

Avatar 3 // Premiere den 19. december 2025 (rykket fra 2024)

Avatar 4 // Premiere den 21. december 2029

Avatar 5 // Premiere den 19. december 2031