’Barbie’ slår vild rekord: Det er aldrig sket før i filmhistorien

Stort tillykke til instruktør Greta Gerwig!
'Barbie'
(© 'Barbie' / Warner Bros.)

At Barbie er blevet et film-fænomen, er nærmest en underdrivelse. Storfilmen har trukket fulde sale over hele verden, inklusiv i Danmark, hvor billetterne går som varmt brød.

Nu har ’Barbie’ så krydset endnu en milepæl. Filmen har nemlig rundet 1 milliard dollars i indtjening på verdensplan. Det fortæller Warner Bros.

Filmen bliver således medlem af en eksklusiv klub på omkring 50 film, der bl.a. tæller 'Avatar', 'Titanic', 'Avengers: Endgame' og 'Løvernes konge', som ligeledes har formået at opnå dette vilde box office-mål.

Dermed bliver Greta Gerwig den første kvinde nogensinde med en solo-kreditering som instruktør til at runde 1 millard dollars i box office, hvilket må siges at være en bedrift af de helt store – og meget passende med netop ’Barbie’.

Tidligere har bl.a. 'Frost' og 'Captain Marvel', som også har solgt for over 1 milliard dollars, været instrueret af kvinder, henholdsvis Jennifer Lee og Anna Boden. Det var dog i selskab med to mænd, nemlig Chris Buck og Ryan Fleck.

Ingen værker i produktionsselskabet Warner Bros. 100-årige historie har haft en så stor indtjening på så kort tid (17 dage), hvilket siger noget om, hvordan ’Barbie’ virkelig har ramt tidsånden. 

LÆS OGSÅ: Legendarisk Hollywood-instruktør: "Vi er på tærsklen til en ny guldalder i biograferne"

'Barbie' er en del af sommerens helt store biograf-begivenhed, der blev navngivet "Barbenheimer", da den fik premiere samme dag som Christopher Nolans atombombe-film Oppenheimer. Ligesom, at 'Barbie' har formået at få flotte roser hos filmkritikere, skabe debat og holde sig utrolig relevant.

Filmens imponerende indtjening er bl.a. hjulpet på vej af en god åbning på det kinesiske marked, som er det andet største i verden.

Greta Gerwig har skrevet filmen i samarbejde med sin mand Noah Baumbach, mens hovedrolle Margot Robbie ligeledes har fungeret som producer på den lyserøde storsællert. 

Selvom ’Barbie’ har haft et stort budget, så er det vist ganske sikkert, at filmens bundlinje er i pink!

’Barbie 2’ er ikke annonceret, men derimod har dukkefirmaet bag, Mattel, hele 14 andre projekter på vej. Læs mere om dem her.

’Barbie’ kan ses i biografen nu.

 

Anbefalet til dig