Britisk stjerneskuespiller kritiserer ny Harry Potter-serie: "Hvorfor gøre det?"

Følger ikke i fars fodspor
Harry Potter and the chamber of secrets
(© Warner Bros.)

Den Emmy-nominerede skuespiller Jared Harris, hvis nu afdøde far Richard Harris spillede den originale Dumbledore i de to første Harry Potter-film, er ikke begejstret for HBO's kommende genoplivning af franchisen.

The Independent spurgte forleden Harris, om han ville være interesseret i at spille sin afdøde fars rolle som Dumbledore i den kommende Harry Potter-serie, hvortil Harris resolut svarede: "Nej tak". 

Selvom han ikke er fan af hverken muligheden eller serien generelt, indrømmede Harris dog, at "meget af fortællingen" fra bøgerne mangler i filmatiseringerne og kunne inkorporeres i HBO-serien. 

- Men også, hvorfor gøre det? Jeg forstår det ikke. Filmene var fantastiske - lad dem være i fred.

Den 63-årige skuespiller har lige som sin far haft en stor skuespilkarriere i Hollywood, hvor hans projekter inkluderer store serier som 'Mad Men', 'The Crown' og 'Chernobyl'.  

Hans far, Richard, døde i en alder af 72 år i 2002 af Hodgkins sygdom. Inden sin død nåede han at spille Hogwarts-rektoren i Harry Potter og De Vises Sten og Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer.

I de senere film overtog Michael Gambon, som gik bort i 2023, rollen.

Den kommende serie er planlagt til at strække sig over syv sæsoner og dermed bringe en ny fortolkning af hver roman fra den originale bogserie.

Francesca Gardiner, der tidligere har arbejdet på HBO's 'His Dark Materials' og 'Succession', er blevet valgt som seriens chefproducer, og Mark Mylod, der bl.a. har været en del af holdet bag 'Game of Thrones', vil instruere adskillige afsnit.

Chernobyl
(© Jared Harris i 'Chernobyl' / HBO)

Der er netop blevet offentliggjort en åben castingopfordring for at finde den nye Harry, Ron og Hermione i Storbritannien, men der er intet nyt omkring, hvem der skal spille de voksne roller.

Nu når Jared Harris ikke er interesseret, kan det være, at producerne skal kigge en tidligere Harry Potter-skuespillers vej, når de skal caste rollen som Dumbledore. Gary Oldman, der spillede Sirius Black i de oprindelige film, har i hvert fald lagt sit eget navn i fordelingshatten. Læs mere om det her.

Harris' holdning til serien illustrerer dog meget godt et større problem, som serien vil stå over for, nemlig skepsis om, hvordan den kan leve op til den positive arv fra de populære film. Der skal i hvert fald noget helt særlig magi til.

Serien forventes at blive udgivet på Max i 2026.