Coppolas nye film har trukket overskrifter verden over: Snart får den dansk biografpremiere

Se traileren til 'Megalopolis'
Megalopolis
(© Many More Films)

Lige siden Megalopolis havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i maj, er der blevet skrevet mangt og meget om Francis Ford Coppolas nye storfilm.

The Godfather-instruktøren har selv kastet 120 mio. af sine egne penge efter projektet, som giver en vision for det amerikanske samfunds storhed og fald. Snart kan filmen opleves i de danske biografer, når den får premiere den 26. september.

Se traileren nederst i artiklen.

'Megalopolis' beskrives i den officielle synopsis som et episk drama om en visionær arkitekt, der står over for sit livs største udfordring: at genopbygge New York City efter en katastrofal ødelæggelse. 

Med en drøm om at skabe en utopisk by, der kan forene menneskeheden, må han navigere i et landskab af politisk intriger, økonomisk pres og personlige rivaliseringer.

I en verden, hvor idealisme møder virkelighed, kæmper han for at bygge en fremtid, hvor alt er muligt – men til hvilken pris?

Megalopolis
(© American Zoetrope)

Filmen har en perlerække af store skuespillere på rollelisten, deriblandt Adam Driver, Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito. Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire og Dustin Hoffman.

Udover det høje budget på filmen har der også været en række kontroverser undervejs bl.a. omkring lanceringen af traileren, der hurtigt blev trukket tilbage pga. en "skandaløs fejl", som filmselskabet Lionsgate selv udtalte det.

Traileren havde brugt falske citater fra navngivne filmanmeldere, hvilket naturligvis blev kritiseret, og efterfølgende blev den fjernet helt fra internettet med en uforbeholden undskyldning.

Tilbage i maj omkring premieren i Cannes var optimismen dog stor, og Coppola skrev selv en følgetekst til den første teaser-trailers lancering:

- Vores nye film 'Megalopolis' er det bedste værk, jeg nogensinde har haft det privilegium at instruere.

Hvorvidt den celebrerede instruktør bag film som The Conversation, Apocalypse Now og The Godfather-trilogien har ret i sine markante udtalelser, kan det danske biografpublikum selv vurdere senere på måneden.

'Megalopolis' får biografpremiere den 26. september.