Daniel Radcliffe var bange for Alan Rickman i Harry Potter: "Han hader mig"

Harry Potter-skuespilleren hylder sin afdøde kollega
Harry Potter og Flammernes Pokal
(© Warner Bros.)

Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe mindes i en podcast, hvor skræmmende han oprindeligt fandt Professor Snape-skuespilleren Alan Rickman, mens han arbejdede på succesfilmserien.

Rickman, hvis tidlige filmkarriere i vid udstrækning bestod af at spille intimiderende skurke, blev castet i rollen som Hogwarts' eliksirmester Severus Snape, der næsten øjeblikkeligt behandler Radcliffes unge Harry Potter med stor foragt.

Under en nylig optræden på Happy Sad Confused-podcasten, blev der afspillet et ældre interview fra 2016 med Rickman for Radcliffe, hvor den afdøde skuespiller roser sin Harry Potter-medspiller og hans Broadway-arbejde.

Radcliffe bliver en smule følelsesladet ved at høre klippet og mindes med glæde, at selvom han i starten var voldsomt intimideret af Rickmans tilstedeværelse, så endte han med at blive en af den unge skuespillers største støtter.

- Jeg var så intimideret af ham i de første tre film. Jeg var rædselsslagen for ham og tænkte: "Han hader mig". Et eller andet sted på vejen så han, at jeg virkelig gerne ville det her og arbejde for det.

- Han afkortede en ferie i Canada for at komme og se mig i 'Equus'. Han så hvert stykke scenearbejde, jeg lavede, da han levede. Han ville tage mig ud bagefter, og vi ville snakke om det. Han var en af de første, der sagde: "Du burde se på stemmecoaching og undersøge alle de her ting". Jeg er så heldig.

Som det tydeligt fremgår af Radcliffes kommentarer, legemliggjorde Rickman fuldt ud rollen som Snape, men endte alligevel med at blive en form for mentor for sine unge medspillere. 

Selvom utallige fans er enige om, at Rickmans tid som Severus Snape forbliver en af de mest mindeværdige dele af Harry Potter-filmene, varer det ikke længe, før Warner Bros. placerer en ny skuespiller i rollen. 

Med den kommende Harry Potter-tv-serie, der ønsker at starte franchisen forfra, vil Snape være en af flere nøgleroller, der skal besættes af en helt ny skuespiller. En opgave der umiddelbart lyder umulig.

Noget af det mest imponerende ved Harry Potter-filmene er, at på trods af at der blev lavet otte film med hovedsageligt børn i hovedrollerne, hører man næsten ingen negative historier fra bag kameraet, og stort alle de unge stjerner er kommet godt ud på den anden side med hjælp fra bl.a. deres voksne kollegaer.

Den nye Harry Potter-serie udgives engang i 2026.

LÆS OGSÅ: Harry Potter-forfatter får filmatiseret ny bog

LÆS OGSÅ: Harry Potter-filmene rangeret fra værst til bedst