Dansk filmskaber møder publikum om ny film: I Midtjylland stod en mand med tårer i øjnene

Instruktøren Christina Rosendahl er på danmarksturné med 'Fuld af kærlighed'
Fuld af kærlighed
(© Andreas Bastiansen / Nimbus Film)

Den nyeste danske film i biografen hedder Fuld af kærlighed og er en del af Biografklub Danmarks program. Dramaet er desuden lige nu den bedst sælgende film herhjemme.

Udover at toppe biografhitlisten byder filmen også på et tabubalgt emne, som mange danskere nok vil kunne genkende.

'Fuld af kærlighed' handler nemlig om en familie, hvor faren bliver stillet et ultimatum: Stop med at drikke og gå i behandling - ellers vil familien ikke se ham igen.

Lars Ranthe, Stine Stengade og Viilbjørk Malling Agger spiller de bærende roller i filmen, der bygger på instruktøren Christina Rosendahls egen opvækst.

Det personlige udgangspunkt har naturligvis været vigtigt for Rosendahl, der sammen med skuespillerne har rejst Danmark rundt med filmen. 

Hun er dog ikke færdig med sin turné, og nu har Christina Rosendahl slået sig sammen med sin bror Vagn Khattar Larsen og familiebehandler Birgit Hageneier for at give publikum en ny vinkel på filmen. 

Se det resterende program for filmens turné nederst i artiklen.

Formålet med turnéen har været at tale om søskenderoller og familiedynamikker, vise filmen og møde publikum. Her har biografen som samlende rum kunnet noget helt særligt. Det fortæller Christina Rosendahl til kino.dk:

- Det er vigtigt for mig at gå ud og møde publikum personligt, så jeg bruger en del tid på at rejse rundt med filmen. Jeg er interesseret i, hvad filmen sætter i gang hos folk. Hvor rammer den? Og så lærer jeg en hel del om, hvordan mit filmsprog fungerer, når jeg hører folks refleksioner. 

- Lige med den her film er jeg også bare enormt taknemmelig for at mærke det fællesskab med publikum om at stå ved siden af en, der kæmper med et misbrug. Det heler at mærke, vi er flere.

Christina Rosendahl lægger heller ikke skjul på, hvor bevæget hun blev af publikums reaktioner. Mange har nemlig kunnet identificere sig med filmens temaer, hvilket medførte rørende øjeblikke:

- Jeg har fået nogle meget intense reaktioner lige på denne film. I Midtjylland stod en ældre mand i seler med tårer i øjnene og ikke ville slippe min arm, og i Hvalsøe kom en mand hen med sin familie efter filmen og gentog, at jeg ikke selv havde fattet, hvilken film jeg havde lavet. Han var selv ædru alkoholiker. Det var meget bevægende. Jeg møder alle steder stor lettelse over, at folk føler sig genkendt, udtaler Rosendahl.

Fuld af kærlighed
Stine Stengade i 'Fuld af kærlighed' (© Andreas Bastiansen / Nimbus Film)

Når man ser 'Fuld af kærlighed', bemærker man ret hurtigt, at kameraet kredser som sine hovedroller. Med et nærmest dokumentarisk præg føler man sig midt i familiens dynamikker. Det er ikke tilfældigt:

- VI har gjort os sindssygt meget umage med at give folk en anderledes filmisk oplevelse. Vi har filmet på 16 mm film, fordi vi elsker det autentiske ved formatet og især farverne er helt vilde på 16 mm film. 

- Vi filmer også sekvenser i slowmotion og sprænger ting i luften, og det her clash mellem hverdagsscener og så larger-than-life-filmisk-vingefang er jeg vild med.

- Jeg er desuden en totalt lydnørd, og i denne film er åndedrættet en megavigtig lyd, som jeg tror vil gå lidt tabt på en tv-skærm. Så ind i biografen og se filmen, afslutter Christina Rosendahl.

Christina Rosendahl besøger følgende biografer tilknyttet kino.dk:

Mandag den 3. juni kl. 17.00 og kl. 19.00 i Biffen Nordkraft

Torsdag den 6. juni kl. 18.30 i Nordisk Film Biografer Esbjerg Broen

Onsdag den 12. juni kl. 16.30 i Grand Teatret

Mandag den 17. juni kl. 18.20 i Nordisk Film Biografer Nykøbing Falster

Se flere biografer her (eksternt link).

'Fuld af kærlighed' er en del af Biografklub Danmarks program. Du kan købe billetter til filmen på kino.dk her.

Køb billetter