Danske anmeldere begejstrede over "fremragende" og "rystende god" krigsfilm

Kritikerne har set nærmere på 'Civil War'
Civil War
(© Scanbox)

I dag er der biografpremiere på filmen Civil War, der skildrer et fremtidigt USA, hvor en borgerkrig er brudt ud. 

Filmen fik fremragende anmeldelser i hjemlandet, hvor den bl.a. blev kaldt "en af de bedste krigsfilm nogensinde". Nu har de danske anmeldere også haft luppen fremme og kastet stjerner efter 'Civil War'. 

Langt størstedelen er positive over for Alex Garlands nye film, der især fremhæves for sin evne til at få én til at tænke, sit visuelle udtryk og rystende fremtidsvision.

Kirsten Dunst spiller hovedrollen som den erfarne krigsfotograf Lee, der tager en yngre kollega under sine vinger, efter en borgerkrig er brudt ud i en nær fremtid. 

Cailee Spaeny, Wagner Moura, Jesse Plemons og Nick Offerman er alle at finde på rollelisten til filmen, som gav produktionsselskabet A24's største åbning i de amerikanske biografer.

De danske anmeldere om 'Civil War':

Soundvenue, Mathies Sætre Rasmussen, 6 stjerner

'Civil War' er en hæsblæsende roadtrip gennem et USA forkullet af borgerkrigens vold, med hjerteskærende skuespilpræstationer bag de to fotografhovedkarakterer, der sætter krigens altopslugende natur under lup.

Ekstra Bladet, René Fredensborg, 5 stjerner

Amerikansk borgerkrigsfilm er rystende god som fatal og fascinerende forudsigelse af, hvad der venter, hvis vi ikke forsoner. 'Civil War' dømmer ikke, den får dig forhåbentlig til at tænke.

Jyllands-Posten, Frederik Asschenfeldt Vandrup, 5 stjerner

Krig er en naturkraft, der trodser al logik og alle advarsler i ny, skræmmende borgerkrigsskildring af et USA i opløsning.

Kristeligt Dagblad, Per Juul Carlsen, 5 stjerner

Det er vildt og voldsomt, grumt og grimt. Det er utilstedeligt og for meget, som kritikere i USA har hævdet. Men det har en pointe. Det skal vække os.

Berlingske, Birgitte Borup, 4 stjerner

Vi kigger ned i den dybeste af alle kløfter - og efter "rædslernes roadtrip" forlader man lettet biografen.

Filmmagasinet Ekko, Flemming Kaspersen, 4 stjerner

'Ex Machina'-instruktør viser amerikansk borgerkrig som både afstumpet ondskab og adrenalinpumpende stålstorm i action-blockbuster, som det føles forkert at spise popcorn til.

Politiken, Nanna Frank Rasmussen, 4 hjerter

I det hele taget bliver musik og lyd (og ofte fraværet af samme) brugt til at bryde med mainstreamgenrens klassiske følelsesstyrede krigsfortælling. Det kontrapunktiske lydbillede er en af filmens helt store kvaliteter.

Information, Christian Monggaard, giver ikke stjerner

I sin nye, fremragende film, 'Civil War', forestiller Alex Garland sig et mere eller mindre nutidigt USA midt i en blodig borgerkrig. Det er lige så fascinerende og foruroligende, som det lyder.

LÆS OGSÅ: Ny storfilm kaldes "en af de bedste krigsfilm nogensinde"

LÆS OGSÅ: Barneskuespiller, Spider-Mans kæreste og von Trier-stjerne: Nu er hun midt i en borgerkrig

'Civil War' er aktuel i de danske biografer. Køb dine billetter her på kino.dk.